Na een felbevochten Bo5 tussen Sector One en KVM Esports in de eerste ronde van de Belgian League play-offs, kwamen de Mechelaars als winnaar uit de bus. Ze versloegen hun tegenstander met 3-1 en verzekerden zich zo van een plaats in de grote finale.

Fans van de Belgian League mochten zich op maandag 26 juli opmaken voor een clasico, in de eerste ronde van de Summer Split 2021 play-offs. Een duel tussen Sector One en KVM Esports, twee titanen van het kampioenschap die de titel al vier splits op rij onderling verdeelden.

De clash begon om klokslag 19 uur. De teams wilden alles geven, en dat deden ze vanaf minuut één: de skirmishes volgden elkaar in sneltempo op. Mikkel, de Mechelse midlaner, profiteerde van de gevechten om kills te verzamelen. De situatie werd al snel onhoudbaar voor Sector One. Na drie aces schreef KVM de eerste game van de Bo5 op zijn naam.

De eerste minuten van de tweede game bevestigden wat al zichtbaar was tijdens de eerste game: deze Bo5 zou wel een van de spannendste in de geschiedenis van de Belgian League kunnen worden. Sector One nam het initiatief, onder leiding van jungler Albetrayber die over heel de map druk zette. De vossen lieten hun tanden zien en leken in een betere vorm dan tijdens de eerste ontmoeting. Sector One kwam op gelijke hoogte na een razend spannende wedstrijd waarvan niemand op voorhand had durven dromen.

De derde partij begon, en nogmaals zorgden de teams voor een heel agressieve early game. Deze keer namen de Mechelaars het voortouw, op de voet gevolgd door Sector One, dat het verschil in gold binnen de perken hield. Gedurende de rest van de game stapelden de teams de fouten op, en zowel KVM als Sector One kregen zo heel wat mogelijkheden om de match naar zich toe te trekken. Dankzij de prestaties van Urban en Mikkel, drongen de Mechelaars de basis van hun tegenstander binnen. De 2-1 in deze Bo5 stond op het bord.

KVM Esports stond op het punt om een finaleplaats te bemachtigen, en zette de tegenstander meteen onder druk. Sector One stond met de rug tegen de muur en wist niet hoe ze moesten reageren op het tempo dat KVM oplegde. De Mechelaars regen de neutrale doelstelling aaneen en namen een beslissende voorsprong. De reactie van Sector One kwam te laat, de overwinning van KVM was een feit.

KVM Esports schreef zo de eerste ronde van deze play-offs op zijn naam en verzekerde zich van een plaats in de grote finale van de Summer Split. Sector One moet zich dringen herpakken en de automatismen bijschaven om klaar te zijn voor de tweede ronde.

De vossen zullen het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Team 7AM en KRC Genk Esports. Die match vindt plaats op woensdag 28 juli, vanaf 19u, en kan je van begin tot einde volgen op de livestream van Pickx Esports!