Kijk en vier de dertigste verjaardag van ‘Kiki's Vliegende Koeriersdienst’!

Exact dertig jaar geleden bracht de Japanse animatiestudio Studio Ghibli de animatiefilm ‘Kiki's Vliegende Koeriersdienst’ uit. Deze film is één van de meest betoverende Studio Ghibli-films die ooit het levenslicht zag. Proximus Pickx vertelt je er graag meer over.

 

Kiki is een dertienjarige heks die op het punt staat haar heksenopleiding te vervolledigen. Ze moet hiervoor enkel nog één jaar op zichzelf wonen in een nieuwe stad. Dat is voor Kiki gemakkelijker gezegd als gedaan want zoals alle jonge meisjes twijfelt ze aan zichzelf. Gelukkig wordt ze geholpen door een gastvrije bakkersfamilie en leert ze met veel geduld en moed haar eigen zaakje te runnen.

 

Naar Europees en Zweeds model

De fictieve stad waarin Kiki haar leven wil uitbouwen is geïnspireerd op Europese steden zoals Lissabon, Parijs en Milaan. Miyazaki, de regisseur van de film, trok bovendien ook naar Stockholm om de architectuur van deze stad te bestuderen en de sfeer op te snuiven. Stockholm beviel de Japanse regisseur zodanig dat hij enkele straatnamen overnam en in de film stopte.

 

Japans succesverhaal

Kiki's Vliegende Koeriersdienst is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1985 van de populaire Japanse schrijfster Eiko Kadono. Dankzij het succes van de animatiefilm, de film werd Studio Ghibli's eerste grote kassucces, schreef Kadono nog vijf extra boeken over Kiki. Eiko Kadono won in 2018 de Hans Christian Andersen Award voor haar bijdrage in de jeugdliteratuur. In 2014 werd er ook nog een live-action film gemaakt over Kiki en haar avonturen.

Ontdek ‘Kiki's Vliegende Koeriersdienst’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Top