Samuel Bastien etaleert zijn immense talent bij de start van de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League is weer begonnen en de eerste speeldag was zeer interessant. Pickx Sports kijkt terug op de afgelopen speeldag en selecteert zoals elke week de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Samuel Bastien

De topper van de eerste speeldag werd afgewerkt tussen Standard en Racing Genk. Op het middenveld speelde één man een fantastische wedstrijd: Samuel Bastien. Een jaar geleden begon hij ook goed aan het seizoen, maar dat kon hij niet doortrekken. De 24-jarige Bastien was alomtegenwoordig tegen Genk. Hij was sterk in de balrecuperatie, met daarbij ook nog eens de nodige infiltraties in het strafschopgebied van Genk. Bastien zorgde niet voor een assist of een doelpunt, maar deze prestatie laat alvast het beste vermoeden. Vorig seizoen sukkelde hij na zijn goede start met een blessure en er waren ook geruchten over een vertrek, waardoor hij nadien zijn topniveau niet meer haalde. Heel Luik hoopt dat Bastien dit niveau het hele seizoen kan aanhouden.

Doelpunt van het weekend: Christian Brüls

De topclubs zagen af tegen de ‘kleinere’ploegen. Club Brugge wist nipt een punt te pakken tegen Eupen, Anderlecht verloor dankzij een beresterke Deniz Undav van Union SG, Antwerp verloor bij KV Mechelen en AA Gent ging onderuit bij STVV. De Buffalo’s kwamen nog op voorsprong in Limburg, maar de Kanaries wisten zich terug in de partij te knokken. Dat gebeurde onder meer dankzij Christian Brüls, die met een héérlijk schot buiten het strafschopgebied Sinan Bolat kansloos liet. Door die treffer bezorgde hij STVV de drie punten. Op 32-jarige leeftijd laat de ex-speler van… AA Gent zien dat hij nog altijd van grote waarde kan zijn.

Geniet hier van het fantastische doelpunt van Christian Brüls tegen AA Gent.

Het cijfer van het weekend: 13

Club Brugge onderging bijna hetzelfde lot als vorig seizoen. AS Eupen slaagde er echter niet in om Sporting de Charleroi te imiteren door de landskampioen meteen een nederlaag aan te smeren. Ze wisten wel een achterstand om te zetten naar een voorsprong (van 1-0 naar 1-2) en na 90 minuten stond de score nog op het bord. Blauw-zwart wist alsnog gelijk te maken via Charles De Ketelaere en dat gebeurde na…13 minuten extra tijd. Die extra riep de nodige vragen op, zelfs al viel doelman Abdul Manaf Nurudeen drie keer op de grond met krampen. Scheidsrechter Bram Van Driessche zal zeker naar die drie momenten wijzen als uitleg…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top