‘An Evening with Alex Agnew’ belooft de Proximus Pop-Up Arena plat te gooien

Komiek Alex Agnew palmt deze vrijdag de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke in. Nadat hij door de oprukkende pandemie zijn productie ‘Be Careful What You Wish For’ moest afbreken, richt hij nu zijn pijlen op het afgelopen jaar met ‘An Evening with Alex Agnew’.

Toen Alex Agnew in mei 2019 op tour vertrok met zijn nieuwe zaalshow ‘Be Careful What You Wish For’ had hij het al over thema’s als #MeToo, het genderdebat en het klimaatactivisme. Maar dan kwam er een virus opduiken dat ook hij niet had zien aankomen. Net als alle andere theaterproducties werden de geplande voorstellingen van de komiek vanaf 12 maart 2020 opgeschort.
 
De pandemie, maar ook actuele thema’s als Black Lives Matter, gaven Agnew genoeg om op te kauwen het afgelopen jaar. Nu hij stilaan weer de planken op trekt, kan hij het dus niet maken om die onderwerpen te negeren, maar tegelijk is hij ook nog niet klaar met de onderwerpen uit die vorige show. Daarom treedt de komiek nu op met ‘An Evening with Alex Agnew’, waarin hij de onderwerpen uit ‘Be Careful What You Wish For’ nog niet loslaat, maar tegelijk ook zijn ongezouten mening geeft over de actuele thema’s die het afgelopen jaar de kop opstaken. Het resultaat is een geheel nieuwe show met een mix van bestaand en nieuw materiaal.
 
Alex Agnew lijkt in elk geval klaar te zijn om weer elke zaal plat te spelen. Na het coronajaar moet hem duidelijk iets van het hart. “Ik heb te lang opgesloten gezeten. Ik speel deze zomer alles kapot, ook de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke”, zei hij. Veelbelovend voor een avond waarin Alex je meeneemt op de rollercoaster die door zijn hoofd raast.

20 jaar
 
Alex Agnew staat intussen 20 jaar op het podium en sinds hij in 2003 op het Leids Cabaret Festival tegelijk met de juryprijs en de publieksprijs naar huis ging, staat er maat noch rem op zijn succes. Ook toen hij in 2013 besloot om even een pauze in te lassen, taande zijn populariteit niet, al stond hij in de jaren nadien vooral nog op de planken met zijn heavymetalband Diablo Blvd.
 
Sinds 2016 is de komiek echter helemaal terug. Er gebeurde namelijk gewoonweg te veel in de wereld waar hij over moest ventileren. En waarover vele duizenden toeschouwers zijn mening wilden horen, want zijn shows worden gewoonlijk uitverkocht nog voor ze goed en wel aangekondigd zijn.
 
Meer informatie over dit optreden en de andere shows in de Proximus Pop-Up Arena is hier terug te vinden

Muziek

Bekijk alles
Top