De programma’s die je deze week niet mag missen

Ook deze week heeft de tv-gids elke dag een paar pareltjes in petto. Weet jij nog niet wat je deze week moet volgen? Dan hebben wij alvast voor elke dag een tv-tip voor je.

Maandag: Sporza: Olympische Spelen – Tokio 2020

Afgelopen vrijdag zijn in Tokio de Olympische Spelen gestart. Via de livestreams van Sporza mis je niets van dit vierjaarlijkse sportfeest. Sporza brengt live verslag uit van de belangrijkste wedstrijden in de verschillende disciplines en staat uiteraard ook stil bij de prestaties van de Belgen. Wie niets live wil missen – er is zeven uur tijdsverschil tussen Tokio en Brussel – kan het best afstemmen op Sporza waar Maarten Vangramberen normaliter de olympische sportactualiteit aan elkaar praat. Ook Karl Vannieuwkerke volgt trouwens de olympische actualiteit op de voet op. Elke dag rond 21u25 presentert hij ‘Van hier tot in Tokio’, een talkshow rond de Olympische Spelen in Tokio.

Bekijk ‘Sporza: Olympische Spelen – Tokio 2020’ vanaf maandag elke weekdag ’s nachts uitzendingsuren verschillen van dag tot dag) op één of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Gold

Zin om Hollywoodster Matthew McConaughey nog eens maniakaal intens te zien acteren in een rol van zo’n atypisch personage waar hij ondertussen het patent op heeft? Dat moet je afstemmen op VTM 3 voor ‘Gold’, een satirische thriller over goudkoorts. Het door ‘Syriana’-regisseur en ‘Traffic’-scenarist Stephen Gaghan geregisseerde verhaal is lichtjes geïnspireerd op het schandaal rond het Canadese mijnbouwbedrijf BRE-X dat in 1993 in Indonesië een enorme goudvondst deed. McConaughey speelt Kenny Wells, een geoloog die in de jungle ban Indonesië op zoek gaat naar een goudader, maar hij doet dat – half kaal en met een hangend buikje – zo overtuigend en aanstekelijk dat je alleen maar meegesleept wordt door zijn krankzinnige avonturen.
 
Bekijk ‘Gold’ op dinsdag om 20u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Woensdag: Capharnaüm

Tijdens de zomermaanden zendt Canvas op woensdag en donderdag steevast een cinefiele klassieker of recente film uit van een auteur uit de wereldcinema. Maar zelfs iemand die zijn neus ophaalt voor meer cinefiele films moet aan zijn trekken komen met ‘Capharnaüm’, een Libanees drama dat je onmogelijk niet kan beroeren. Deze voor de Oscars genomineerde neorealistische kroniek volgt enkele straatkinderen die in Beiroet in bittere armoede proberen te overleven. De meeste rollen worden vertolkt door acteurs die zo van de straat zijn geplukt en hun natuurlijke vertolkingen en het medeleven dat cineaste Nadine Labaki voor hen aan de dag legt, maken er een hartverscheurende film van die je niet snel vergeet. 
 
Bekijk ‘Capharnaëm’ op woensdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Donderdag: Time of the Gypsies

Als er een cineast is die de afgelopen decennia het leven van zigeuners met veel verbeelding en wilde poëzie in beeld heeft gebracht, dan is het Emir Kusturiça (en natuurlijk mogen we ook de Franse cineast Tony Gatlif niet vergeten). De onstuimige barokke filmstijl van de in Sarajavo geboren Kusturiça kan soms op de zenuwen werken maar zijn lofzang op het zigeunerleven is altijd warm en vol fantasie. In dit opmerkelijke tragikomische drama focust Kusturiça op Perhan (Davor Dujmovic), een zigeunerjongen met telekinetische gaven die van zijn sloppenwijk naar Milaan verhuist waar hij voor een in kinderhandel gespecialiseerde sjeik moet leren stelen en bedelen in de straten. De regisseur mengt wrange humor, tragiek en hartverscheurende taferelen in een razend tempo maar het zijn de betoverende beelden die ‘Time of the Gypsies’ zijn magisch-realistische kracht geven. 
 
Bekijk ‘Time of the Gypsies’ op donderdag om 21u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Vrijdag: Mad Max

‘Mad Max: Fury Road‘ staat ongetwijfeld voorgoed op het netvlies gebrand van heel wat filmliefhebbers. Wie het origineel nog niet kent dat van Mel Gibson een ster maakte en dat aan de basis lag van deze woeste actiefranchise moet op vrijdag zeker het origineel meepikken waarmee regisseur George Miller anno 1979 furore maakte. Net zoals in een western zijn de dialogen in deze postapocalyptische lowbudgetklassieker beperkt tot het absolute minimum maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de geweldige achtervolgingsscènes, het hyperkinetische actiespektakel en de excentrieke plunjes van de bikers en snelheidsmanniaken. Vroem, vroem!
 
Bekijk ‘Mad Max’ op vrijdag om 22u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Films

Bekijk alles
Top