PES 2022 : De vijf belangrijkste nieuwigheden in eFootball

Door Proximus

Deel dit nieuws

Konami heeft deze week de nieuwe editie van de Pro Evolution Soccer-franchise onthuld. Dat er nieuwigheden zijn, is het minste wat we kunnen zeggen! Van de nieuwe grafische engine tot de naamsverandering, wij leggen het aan je uit!

1) Een nieuwe naam...

De eerste, meest opvallende verandering is is de nieuwe naam die de ontwikkelaar gekozen heeft! Pro Evolution Soccer bestaat officieel niet meer. Vanaf nu heet het spel eFootball! Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: ook het jaartal, normaal aanwezig in de titel, wordt niet meer vermeld.

De reden is simpel: Konami stopt voorlopig met een jaarlijkse nieuwe release. Een aanpassing die een gevolg is van een andere nieuwigheid in het spel.

2) …maar ook een nieuw economisch model!

Hoe verrassend het ook in de oren mag klinken, eFootball zal dit jaar helemaal gratis zijn! Het spel is gebouwd rond een free-to-play model en zal verschillende DLC's (Downloadable Online Content) tegen betaling aanbieden. Spelers zullen op die manier toegang krijgen tot aanvullende game modes. Zoals we al vertelden, zal het spel geen jaarlijkse release meer kennen, zoals voordien de gewoonte was. In plaats daarvan zal de ontwikkelaar vaker updates vrijgeven.

3) Unreal Engine betreedt het veld

Konami lichtte vorig jaar al een tipje van de sluier op, en nu is het officieel! De ontwikkelaar stopt met gebruik te maken van de Fox Engine, die ontwikkeld werd door Kojima Productions en als basis diende voor tal van diens games. In plaats daarvan heeft Konami gewerkt aan een grafische engine die geoptimaliseerd is voor voetbalgames. Die werd gebaseerd op Unreal Engine, ontwikkeld door Epic Games en gebruikt voor hun paradepaardje Fortnite!

4) Eindelijk cross-platform

Het gebruik van de Unreal Engine laat Konami ook toe om het aantal ondersteunde platforms te vergroten.

Naast de introductie van cross-platform wedstrijden, zal het spel ook een cross-gen modus aanbieden. Die zal duels tussen spelers op Playstation 4, Playstation 5, XBOX One en XBOX Series X/S mogelijk maken. Op smartphones zal de feature komende winter pas geactiveerd worden.

Opwindend nieuws dus, voor het spel dat in de herfst van 2021 zal verschijnen. Wees gerust, je zal niet tot dan moeten wachten om de gameplay van de nieuwste creatie van de Japanse studio te appreciëren. Meer info over eFootball zou tegen het einde van augustus al beschikbaar moeten zijn!

Copyright afbeelding: Konami

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top