Het nieuwe Beerschot-hoofdstuk start komende zaterdag tegen Cercle

Jupiler Pro League |

Dit weekend wordt de Jupiler Pro League opnieuw op gang gelfoften en dat betekent dat heel wat clubs opnieuw alles in het werk zullen zetten om prijzen te pakken. Ook bij Beerschot, dat met een nieuwe trainer en heel wat jonge spelers dit seizoen hoger wil eindigen dan vorig jaar.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbereiding van Beerschot ging dit jaar vroeg van start en hield in dat trainer Will Still pardoes aan de deur werd gezet. Still loodste de Kielse Ratten vorig seizoen naar een negende plaats met defensief voetbal en dat zinde de Antwerpse bestuurslui niet. Zij misten de voetbalfilosofie van Hernan Losada en keken naar Limburg waar Sint-Truiden onder leiding van Peter Maes fris en aanvallend voetbal bracht. De Antwerpenaren trokken aan de mouw van Maes en stelde hem enkele weken later aan als de nieuwe coach van de Kielse Ratten voor het volgende seizoen.

"Goed gevoel"

De voorbereiding zelf dan. Beerschot ging vroeg van start en speelde een hele resem wedstrijden om matchritme op te doen. De meest opvallende namen waren Club Brugge (1-1 gelijkspel), FC Utrecht (verloren met 2-1), Waasland-Beveren (3-1-winst) en het Nederlandse Fortuna Sittard (1-1). Beerschot-middenvelder Joren Dom was tevreden over de voorbereiding. Hij had over de hele lijn “een goed gevoel”, en zeker na het gelijkspel tegen het Nederlandse Fortuna Sittard.

Voor nieuwbakken coach Peter Maes is een goede voorbereiding natuurlijk niet goed genoeg. Hij mikt naar eigen zeggen op het hoogste en hoopte een speler als Benito Raman aan te trekken . Die koos helaas voor Anderlecht, maar volgens voorzitter Francis Vrancken betekent dat niet dat Beerschot in de problemen zit. “We hebben de kern verder aangevuld met talentvolle jongeren waar we behoorlijk diep in de buidel hebben voor moesten tasten,” stelt de voorzitter in Gazet van Antwerpen. “Ik vind dat al een sterk begin van het seizoen".

Kwaliteitsinjectie

Maes heeft alvast enkele belangrijke keuzes gemaakt wat betreft de spelerskern. Zo verwees hij Jorn Vancamp, Keres Masangu en Pessoa Flacca naar de B-kern en laat hij Noubissi eerst volledig herstellen van zijn blessure alvorens hem op te stellen. Maes hoopt stiekem dat het bestuur nog enkele kwaliteitsinjecties doorvoert, maar beschikt voorlopig dus over een jonge ambitieuze Antwerpse voetbalkern die moet meedingen voor de prijzen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports. 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top