Deze Belgen dragen onze kleuren internationaal uit

Muziek | Geen beter moment voor een beetje chauvinisme dan op de nationale feestdag! Om ons platte land vandaag te vieren richt Proximus Pickx de schijnwerpers op enkele artiesten die de Belgische eer hoog houden in het buitenland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Amelie Lens

Als het over elektronische muziek gaat, moeten de Belgen voor niemand onderdoen. DJ’s als Amelie Lens zijn over de hele wereld bekend en zetten ons land op de kaart. Het in Vilvoorde geboren talent bevestigde haar steengoede internationale reputatie met een tour doorheen de Verenigde Staten in 2019. Daarna bleef ze aan de andere kant van de plas op de grootste events platen draaien, bijvoorbeeld op het befaamde dancefestival Coachella. Amelie Lens is een van onze grootste iconen in de technoscene: ongetwijfeld een benijdenswaardige positie.

Angèle

In elk lijstje met de rijzende sterren van dit moment prijkt de naam Angèle. De Brusselse zangeres achter hits als ‘La Loi de Murphy’ en ‘Balance Ton Quoi’ is populairder dan ooit, en er lijkt nog geen rem op te staan. Haar rytmische muziekstijl en zachte stem slaan overal aan. Niets illustreert haar internationale succes beter dan haar duet met de wereldster Dua Lipa, genaamd ‘Fever’. En nu breekt de Belgische zangeres ook door in de wereld van de cinema! Ze verscheen in de film ‘Annette’ met Marion Cotillard en Adam Driver, de openingsfilm van het 74ste Filmfestival van Cannes. Ook Wim Opbrouck kreeg in die film overigens een kleine rol, maar op de rode loper waren de ogen alvast op de zangeres gericht.

Damso

Deze rapper heeft de Franse scene intussen volledig ingepalmd, maar laten we niet vergeten dat hij bovenal een Belg is. Hij surft mee op de golf van nieuwe Belgische rappers die sinds de jaren 2010 aan een opmars bezig zijn, naast artiesten als Hamzo. Mede dankzij de hulp van rapper Booba is Damso intussen internationaal gelanceerd, dankzij het nummer ‘Poséidon’ uit 2015. In 2016 bracht hij zijn eerste album ‘Batterie Faible’ uit, om in 2017 het vervolg ‘Ipséité’ te lanceren, de plaat die hem in de hele Franstalige wereld een ster maakte. Recent liet hij van zich horen met een nieuw album, getiteld ‘QALF Infinity’, dat zijn populariteit nog meer aanwakkerde.

Lost Frequencies

Alle grote festivals willen deze producer op hun affiche. Alle nummers die hij aanraakt veranderen in goud en zijn naam weerklinkt over de hele wereld: Lost Frequencies groeide het afgelopen decennium uit tot een vaste waarde. Felix De Laet, zoals hij in het gewone leven heet, maakte furore met nummers als de remix van ‘Are You With Me’ van Easton Coben uit 2014. In razend tempo steeg hij naar de top van affiches van festivals als Tomorrowland, waarna hij voet zette over de plas met onder andere optredens op Coachella. Intussen is hij actief in de hele wereld en heeft hij zijn hits gebracht op de grootste podia van alle continenten. Hij is wereldwijd de meest gevraagde DJ op festivals.

Stromae

Paul Van Haver, de echte naam van Stromae, is een van de grootste muzikanten die ons land op de internationale kaart zet. De zanger achter ‘Papaoutai’, ‘Formidable’ en ‘Ta Fête’ is een uit de duizend en heeft intussen overal ter wereld fans. Zijn publieke carrière staat al even op een lager pitje, maar recent vonden zijn nummers een tweede leven dankzij de app TikTok, waar jonge internauten zijn muziek duchtig gebruiken. Stromae wordt door zijn fans gemist sinds hij in 2015 door een burnout de pauzeknop indrukte, maar nu lijkt er goed nieuws op komst te zijn. Een nieuw album van de Belgische zanger komt eraan. Dat zou ook de grote retour van Stromae op de podia kunnen betekenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top