Bedenk de juiste zet op Wereldschaakdag met deze schaakfilms!

Vandaag is het Wereldschaakdag en dus vieren alle schakers feest! Proximus Pickx ging ter ere van deze speciale dag op zoek naar de beste films die de sport beschrijven. Want nu de serie ‘The Queen's Gambit’ op haar laatste benen loopt, hebben we dringend nood aan nieuwe verhalen over schaken!

 

Magnus (2016)

In deze documentaire zien we aan de hand van uren beeldmateriaal hoe de Noorse schaakkampioen Magnus Carlsen zich van jongs af aan klaarstoomt om de grootste schaker ter wereld te worden. Hij is bijzonder slim, intuïtief en creatief als het op schaken aankomt en hierdoor wordt hij door zijn tegenstanders wel eens de ‘Mozart van het schaakspel’ genoemd, een titel waar hij bijzonder fier op is.

 

Searching for Bobby Fischer (1993)

Josh Waitzkin is een zevenjarig Amerikaans jongetje dat toevallig heel goed kan schaken. Zo goed zelfs dat hij wordt vergeleken met Bobby Fischer, één van de grootste schakers aller tijden. Zijn ouders zijn verheugd met het talent van hun kleine kapoen, maar toch zijn ze voorzichtig. Schaakkampioen worden staat immers niet in het draaiboek van een zorgeloze opvoeding.

 

The Coldest Game (2019)

Josh Mansky (Bill Pullman), een aan lager wal geraakt wiskundige genie, wordt door de Amerikaanse overheid opgetrommeld om een partij schaken te spelen in Polen. Daar neemt hij het op tegen de Russische schaakkampioen en moet hij belangrijke informatie te pakken krijgen die de wereld kan behoeden van een totale oorlog

Ontdek The Coldest Game nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

The Queen of Katwe (2016)

Het leven van de tienjarige Phiona (Madina Nalwanga) wordt helemaal op haar kop gezet wanneer ze kennis maakt met het schaken. Dankzij de coaching van een wijze hulpverlener leert ze zich snel ontwikkelen in het spel en kan ze in geen tijd zelfs de beste tegenstanders aan. Door haar succes groeit de hoop in Fiona's familie om een beter leven tot stand te brengen.

Ontdek ‘The Queen of Katwe’ op Disney +, vanaf nu beschikbaar via de tv-optie “All Stars” en “All Stars & Sports” van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.

 

Fahim (2019)

In dit waargebeurde verhaal zien we hoe de jonge Fahim (Assad Ahmed) samen met zijn papa weg kon vluchten uit Bangladesh. Ze zoeken verblijf in Frankrijk en krijgen daar te horen dat ze naar alle waarschijnlijkheid teruggestuurd gaan worden. Wanneer Fahim te weten komt dat zeer getalenteerde atleten makkelijker toegelaten worden, zet hij alles op alles op de beste te worden in het schaken, zijn favoriete sport.

 

Films

Bekijk alles
Top