Wat ons nu al opvalt in ‘Vakantiehuis For Life’

Vanavond is de derde aflevering van het gloednieuwe verbouwprogramma ‘Vakantiehuis For Life’ te zien op VTM. Al vanaf de eerste momenten werd duidelijk dat het format van dit programma anders wordt dan de doorsnee verbouwingsprogramma’s. Dit is wat ons opviel.

In de eerste aflevering werd de toon al meteen gezet. Vooraleer de kandidaten hun te verbouwen chalets in Durbuy konden verkennen, moesten ze een ware survivaltocht doorstaan, terwijl ze aan elkaar vastgeketend waren. De nadruk van de afleveringen zal dus niet alleen op de verbouwing liggen, maar ook op zware opdrachten.
 
Misschien was het wel daarom dat de duo’s best blij waren toen ze de chalets voor het eerst konden ontdekken. Ze troffen geen complete bouwallen aan, maar dat er een pak werk aan de vakantiehuisjes is, was wel meteen duidelijk. De meesten slaakten wel een zucht van opluchting. De huisjes vielen beter mee dan ze hadden gevreesd. Zal er daadwerkelijk wat minder werk zijn aan de opfrissingswerken waardoor ze meer tijd kunnen spenderen aan opdrachten? Of komen de duo’s nog voor nare verrassingen te staan tijdens de werken?
 
Ook uit een tocht op een vlot zou blijken dat de opdrachten niet van de poes zijn. In een preview is te zien dat Erwin, die samen met zijn dochter Amy deelneemt, totaal uitgeput aankomt. Gelukkig zijn daar medekandidaten Hannah en Christopher om hem te helpen. “Als ze mij niet uit het water geholpen hadden, dan had ik hier misschien niet gestaan”, zegt hij nadien emotioneel. De opdrachten zijn dus niet te versmaden, maar gelukkig helpen de kandidaten elkaar met plezier.
 
Ook Christopher en Hannah konden al op hulp van hun concurrenten rekenen. Zij maakten tijdens hun afbraakwerken per ongeluk hun luchtmatras kapot. Gelukkig hadden kameraden Lode en Marcel er nog enkele op overschot en die leenden ze graag uit.

Rollenpatronen

Iets minder behulpzaam was Julie Van den Steen. Zij had als “verrassing” de trap bij die Ewoud en Tim besteld hadden, maar wanneer ze zien dat ze die nog in elkaar moeten timmeren, komen er wel erg bezorgde blikken op hun gezichten. “Dat is gewoon een paal?”, zeggen ze, tot groot jolijt van de presentatrice. Partners Ewoud en Tim willen overigens bewijzen dat je helemaal niet hetero hoeft te zijn om iets te kennen van klussen. Een nobel doel!
 
Lode en Marcel bevestigen dan weer hun eigen rollenpatroon. De twee vrienden voorspelden al dat Marcel de eerste zou zijn die op de spoedafdeling belandt, en die voorspelling kwam uit. Hij sneed in zijn vinger terwijl hij isolatiemateriaal versneed. Gelukkig konden de vrolijke makkers er hartelijk om lachen. En als iemand zich nu nog eens afvraagt waarom het belangrijk is om Frans te leren, kan je gewoon het fragment tonen waarin zij een telefoonnummer proberen te dicteren aan een Franstalige receptionist.
 
De volgende afleveringen beloven alvast de moeite waard te zijn. Naast een vakjury, is namelijk duidelijk geworden dat ook Dina Tersago jurylid wordt, en dat zorgt voor stress bij enkele van de kandidaten. We kennen Dina vooral als sympathieke, goedlachse en meelevende presentator van bijvoorbeeld 'Boer zkt Vrouw'. Zal ze nu haar harde en strenge kant kunnen bovenhalen voor haar rol als jurylid?
 
Bekijk ‘Vakantiehuis For Life’ elke maandag om 21u50 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top