Een dag na de openingsceremonie van de Spelen is de wegwedstrijd voor de mannen het eerste grote evenement voor Belgische atleten in Tokio. Later op de ochtend starten de Red Lions ook met hockey.
Wielerfans zullen niet lang moeten wachten om bediend te worden op deze Olympische Spelen. De start van de wegwedstrijd zal deze zaterdag al gegeven worden in Tokyo, met een aankomst voorzien rond 11u in de voormiddag Belgische tijd.
 
Terwijl Olympisch titelhouder Greg Van Avermaet aanwezig is, zijn de twee kopmannen en belangrijkste Belgische medaillekansen ditmaal Wout van Aert en Remco Evenepoel. Het trio wordt begeleid door Tiesj Benoot en de jonge Mauri Vansevenant. Een solide team op papier, dat met 234 kilometer afstand en 4.865 meter hoogteverschil van een behoorlijk veeleisend parcours zal moeten rijden, met name over de mythische berg Fuji.
 
Red Lions in actie
 
Het volstaat te zeggen dat de sprinters in deze rit weinig inbreng zullen hebben, want de race met slechts 80 kilometer vlak terrein aan het begin van de dag zal best vermoeiend zijn. Met leiders als Tadej Pogacar, de recente winnaar van de Tour de France, en Primoz Roglic, komt Slovenië naar voren als het te kloppen land in een koers die wellicht moeilijk te controleren wordt.
 
Maar het is niet alleen in het wielrennen dat onze atleten deze zaterdag hopen te schitteren. Later op de ochtend, om 04.45 uur in België, beginnen de Red Lions aan het hockeytoernooi tegen Nederland in de eerste wedstrijd van Poule B. Een groot instapmoment voor de Belgen, die na een zilveren medaille in 2016 beslist goud op het oog hebben voor deze editie, na een wereldtitel in 2018 en een Europese kampioenstitel. Een overwinning op onze noorderburen, recente EK-winnaars, zou natuurlijk ideaal zijn om het toernooi op de best mogelijke manier te beginnen.
 
De evenementen waarin Team Belgium op zaterdag 24 juli aantreedt:
  • Wegwielrennen met Wout van Aert en Remco Evenepoel vanaf 4 uur (Belgische tijd)
  • Hockey met de Red Lions vanaf 04.45 uur (Belgische tijd)
Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza, of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later herbekijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!