Na de overwinning op de Phoenix Suns op zaterdag (123-119) leiden de Milwaukee Bucks nu met 3-2 in de finale. Ze kunnen dinsdagavond na Game 6 in eigen huis een historische titel pakken.
Van een ommekeer gesproken! De Bucks, voor het eerst in 47 jaar in de NBA Finals, leken geen kans meer te maken op de titel. De Phoenix Suns wonnen de eerste twee wedstrijden en zo stond het 0-2, maar de Bucks wisten hun laatste drie partijen te winnen. Daardoor staat het plots 3-2 in de onderlinge duels.

De Suns begonnen ijzersterk aan de vijfde wedstrijd en ze namen de leiding met 37-21. De verbouwereerde Bucks herpakten zich in het tweede kwartier en bij de rust stond het al 61-64. Het derde kwartier was spannend, maar Antetokoúnmpo en zijn teamgenoten konden de Suns op afstand houden (90-100). Phoenix wist geen oplossing te vinden en hoopte vooral op Devin Booker. Die speelde een goede partij met 40 punten.

Een halve eeuw wachten

In het vierde en laatste kwartier kregen de Suns geleidelijk aan toch de overhand op de twijfelende Bucks. De druk was zo groot dat Antetokoúnmpo in de laatste minuut drie vrije worpen miste, waardoor het tot de laatste seconden van de match spannend was. Uiteindelijk werd het toch 119-123 in het voordeel van de Milwaukee Bucks.

Deze dinsdag krijgt Milwaukee dé kans om de titel te winnen. In de eigen arena kunnen de troepen van Mike Budenholzer hun eerste NBA-titel in 50 jaar winnen.

Zullen de Bucks de titel winnen? Volg de NBA Finals volledig op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in het All Sports-pakket van Pickx + Sports.

Het programma van de NBA Finals
  • Woensdag 21 juli om 3u: Milwaukee Bucks - Phoenix Suns
  • Vrijdag 23 juli om 3u: Phoenix Sunds - Milwaukee Bucks (onder voorbehoud)