Ryad Merhy behoudt WBA-titel tegen Zhaoxin Zhang

Sport | Ryad Merhy heeft zaterdagavond in het Brusselse Koning Boudewijnstadion met succes zijn WBA-titel bij de cruisergewichten verdedigd. In de titelkamp sloeg de 28-jarige Merhy zijn Chinese uitdager, de Aziatische WBC-kampioen Zhaoxin Zhang, knock-out in de achtste ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Merhy heeft nu 30 zeges op zijn palmares staan, waarvan 25 voor het einde van de kamp, tegenover slechts één nederlaag. De 25-jarige Zhang won tien keer, waarvan zes keer met K.O., tegenover twee nederlagen en één onbesliste kamp.

Ryad Merhy zou zijn titel aanvankelijk verdedigen tegen de 29-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Lerena (26 overwinningen, 1 nederlaag), de IBO-wereldkampioen. Die raakte echter zwaargewond aan de hand tijdens training en moest forfait geven.

Straffe carrière

Merhy is zo aan een zeer straffe reeks bezig. De bokser met Ivoriaanse roots zette op veertienjarige leeftijd zijn eerste stappen in de bokswereld. In de veertien jaar nadien wist hij zich op te werken tot de wereldtop. In 2011 werd hij Belgisch kampioen en in 2013 maakte hij de overstap naar de professionals. In oktober 2015 ontving hij, samen met Delfine Persoon, de Gouden Handschoen als meest verdienstelijke Belgische bokser. In mei 2016 won hij de intercontinentale WBA-titel bij de cruisergewichten tegen de Venezolaan Williams Ocando met een technische knock-out.

De in Brussel wonende bokser wist zijn titel nadien met succes te verdedigen tegen Max Alexander, Mitch Williams en Nick Kisner. In 2018 wist de Fransman Arsen Goulamirian hem de WBA-titel afhandig te maken, maar in 2019 wist hij de wereldtitel weer te veroveren tegen de Hongaar Imre Szello. Zhaoxin Zhang is dus de volgende die zijn meerdere moest erkennen in Merhy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top