22/7: Brazilië - Duitsland opent olympisch voetbaltoernooi voor mannen

Voetbal | De voetbalstadions van Tokio komen donderdag tot leven. Hoewel de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2021 nog niet heeft plaatsgevonden, zijn sommige evenementen al wel van start gegaan. Het beroemde olympische voetbaltoernooi is er één van. De vrouwen zijn gisteren het veld opgegaan. Vandaag is het de beurt aan de mannen, of beter gezegd aan de jonge talenten van het wereldvoetbal. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om overlapping met andere grote internationale competities te voorkomen, is het mannenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen uitsluitend voorbehouden aan nationale U23-teams. Dit betekent dat de beste jonge spelers van de wereld elkaar in Tokio zullen ontmoeten. Voorts heeft elk land recht op drie spelers ouder dan 23 jaar, die meestal ervaren internationals zijn. 
 
Van 22 juli tot 7 augustus zullen 16 teams uit de hele wereld strijden om te zien wie de opvolger wordt van Brazilië dat in 2016 in Rio de titel behaalde. Het toernooi begint donderdag, en als je afgaat op de deelnemerslijsten is het meteen duidelijk dat er veel talent te zien zal zijn. 
 
Wraak op het spel 
 
De zaken worden meteen op scherp gesteld, want op de eerste dag is er al een grote clash. Om 12u30 (Belgische tijd) nemen Brazilië en Duitsland het tegen elkaar op, een remake van de laatste olympische finale. De Duitsers, die verloren op strafschoppen (1-1, en vervolgens 5-4), zullen gebrand zijn op revanche. Zij kunnen rekenen op Jamal Musiala, die net zijn profdebuut voor Bayern München heeft gemaakt, en ‘veteraan’ Max Kruse.
 
De Zuid-Amerikanen beschikken over een sterke kern van spelers, waaronder Richarlison (Everton), Guimaraes (Olympique Lyonnais) en Reinier (uitgeleend door Real Madrid aan Dortmund). Hoewel Brazilië het deze keer zonder Neymar moet stellen, kunnen ze wel rekenen op de hulp van de altijd sterke Dani Alves om de jonkies in toom te houden.
 
Spanje en Frankrijk: een schat aan talenten 
 
Het uitzonderlijke duel tussen Brazilië en Duitsland zal aan het eind van de dag plaatsvinden. Voor het zover is, kunnen de fans om 8u30 de openingswedstrijd van Spanje tegen Egypte bekijken. De mannen van Luis de la Fuente zijn een serieuze kanshebber voor de titel. Niet minder dan zes leden van het seniorenteam hebben zich bij de U23-selectie voor de Olympische Spelen gevoegd, namelijk Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal en Pedri, recent nog verkozen tot beste jonge speler van Euro 2020. Wat een lijst van namen! 
 
Vervolgens is het de beurt aan Frankrijk om in hun kaarten op tafel te leggen. Onder aanvoering van het jonge wonderkind Eduardo Camavinga zullen de Bleuets ook kunnen rekenen op de steun van veteranen Florian Thauvin en André-Pierre Gignac. De twee ploeggenoten van Tigres zullen uiteraard goed van pas komen voor de eerste wedstrijd tegen Mexico (9 uur).

In de andere wedstrijden van de dag neemt Nieuw-Zeeland het op tegen Zuid-Korea (9u00), terwijl het Ivoorkust van Eric Bailly en Franck Kessié het opneemt tegen Saoedi-Arabië (9u30). Daarna is het de beurt aan Argentinië tegen Australië (11u30), Japan tegen Zuid-Afrika (12u00) en Honduras tegen Roemenië (12u00).
 
De wedstrijden om naar uit te kijken op donderdag 22 juli:

  • Spanje - Egypte om 08u00 (Belgische tijd)
  • Mexico - Frankrijk om 09u00.
  • Brazilië - Duitsland om 12u30 
Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kan je het programma tot 36 uur later bekijken wanneer je maar wil, of ook op de website of app 7 dagen na de uitzending!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top