Vier mee met #WorldEmojiDay!

Films | Feestdagen komen in alle vormen en maten. Ook voor de kleine figuurtjes die onze berichten en Instagramposts opfleuren, is er een internationale dag uitgetrokken. Op 17 juli vieren we namelijk World Emoji Day. De kleine tekentjes kregen in 2017 zelfs hun eigen film en Proximus Pickx ging eens kijken wie in de huid van de emoji’s kroop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We gebruiken ze al jaren, dus is het maar normaal dat ook emoji’s hun eigen feestdag krijgen. De eerste emoji werd in 1999 gecreëerd door de Japanse artiest Shigetaka Kurita. Kurita's 176 originele emoji’s maken nu deel uit van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. De artiest verkoos symbolen boven gezichten, omdat hij nieuwe manieren wilde vinden om informatie uit te drukken. Er waren tekens voor het weer (zon, wolken, paraplu, sneeuwpop), verkeer (auto, tram, vliegtuig, schip), technologie (vaste lijn, mobiele telefoon, TV, GameBoy), en alle fasen van de maan. Maar de tekens waren niet louter informatief: voor het eerst boden emoji's een manier om emotionele subtekst aan een bericht toe te voegen. "Ik begrijp het" kan op zichzelf koud of passief klinken, maar voeg een hartje toe en de boodschap bood een gevoel van warmte en sympathie. Het was het begin van een nieuwe visuele taal.
 
Ondertussen zijn ze niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en worden de kleine icoontjes ook alsmaar inventiever. Je kan nu huidskleuren bepalen, allerlei beroepen uitbeelden en haarkleuren veranderen. Ook zijn er emoji’s van taco’s, avocado’s en frietjes. Je kan het zo gek niet bedenken, of het staat in je smartphone. Daarom kwamen regisseur Tony Leondis, en schrijvers Eric Siegel en Mike White op het idee om er een volledige computergeanimeerde film van te maken in 2017.

The Emoji Movie

‘The Emoji Movie’ neemt je mee naar de bruisende stad Textopolis, die verborgen zit in een smartphone. Het is de thuis van alle emoji's. Elk van hen heeft maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een emoji die er meerdere heeft. Vastbesloten om "normaal" te worden zoals zijn kameraden, roept Gene de hulp in van zijn beste vriend Hi-5 en een beruchte hacker genaamd Jailbreak. Tijdens hun reis door de andere apps ontdekken de drie emoji's een groot gevaar dat het voortbestaan van hun telefoon in gevaar kan brengen.
 
In de Verenigde Saten stonden T.J. Miller, James Corden en Anna Faris in de hoofdrollen als respectievelijk Gene, Hi-5, Jailbreak. Bij ons in Vlaanderen neemt Juan Gerlo, bekend van onder andere ‘Ghostrockers’ en ’40-45’, de rol van Gene op zich. Hi-5 wordt vertolkt door Bert Huysentruyt, die je eerder al gehoord (en gezien) hebt in ‘Zingaburia’ en ‘The Broken Circle Breakdown’. De laatste hoofdrol, Jailbreak, wordt gespeeld door Laura Tesoro, die niet aan haar proefstuk toe is als het op stemacteren aankomt. Tesoro speelde namelijk ook al de uitbundige en kleurrijke Poppy in ‘Trolls’.

‘Trolls’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top