Peter Rabbit, een opmerkelijk verhaal over een rebels konijn

Films |
Deze middag zendt VTM de Nederlandstalige versie uit van 'Peter Rabbit', een liveactionfilm over een opstandig konijn die hevig strijd levert tegen de eigenaar van een groentetuin. In de Nederlandstalige versie hoor je onder meer Sven De Ridder, Inge Paulussen, Evelien Bosmans en Leen Dendievel. Proximus Pickx nam de film onder de loep en laat je zien waarom deze film de moeite waard is om te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Realistische animatie

Het ontwerpen van de konijnen in een 3D-omgeving was geen sinecure, zegt special effects-ontwerper Will Reichelt. "We hebben hun anatomie gemodelleerd op basis van een echt konijn, maar moesten rekening houden dat ze zich als mensen moeten gedragen. In de boeken van Beatrix Potter lopen ze op twee benen, maar de animatietests die wij hebben uitgevoerd waren aanvankelijk niet succesvol. Pas na een uitgebreid onderzoek is het ons gelukt om de konijnen op een realistische manier te laten bewegen", aldus Reichelt in het vakblad Digital Media World.
 
Het was ook niet eenvoudig om de konijnen te laten praten. "We hebben heel wat tijd besteed aan het animeren van de gezichten van de konijnen", vertelt animatie-supervisor Simon Pickard. "Van nature bewegen konijnen heel veel en trekken ze vaak hun neus op. Maar we ontdekten na enkele testen al dat dit gedrag erg storend zou zijn voor de filmkijker. We hebben de neusbewegingen iets gereduceerd en ze meer bewegingen laten doen met hun wenkbrauwen en ogen."
 

Slapstick

De strijd tussen Peter en zijn nemesis Thomas McGregor (vertolkt door Domhnall Gleeson) is beslist niet zoals een David die het opneemt tegen Goliath. De film verrast door Peter Rabbit juist de rol van plaaggeest te laten vertolken. Vaak belandt de film hierdoor in doldwaze situaties, zoals wanneer Peter de aanval opent met een staaf TNT.
 
Op één punt in de film gaat het rebelse konijn volgens sommigen wat te ver. Thomas heeft een allergie voor braambessen en daarom besluiten Peter en zijn kornuiten hem te bekogelen met de zoete vruchten. Eén van de vruchten belandt in Thomas' mond, waardoor hij zich gedwongen ziet om zich een adrenaline-injectie toe te dienen. Heel wat ouders van kinderen met een allergie zagen de humor niet in van de scène. Ondanks deze kritiek hebben Peter Rabbit en zijn productieploeg hun staart niet ingetrokken en is de controversiële scène nog steeds in de film te zien.
 

Domhnall Gleeson

Hoewel je in de Nederlandstalige versie niet zijn stem zal horen, is het acteerwerk van deze Ierse acteur ook met de Nederlandstalige dubbing niet te versmaden. Gleeson slaagt erin om het personage van Thomas McGregor niet kwaadaardig te doen overkomen en zelfs een sympathiek imago aan te meten.
 
Ook het liefdesverhaal tussen Thomas en Bea is zeker de moeite waard om te bekijken. De relatie tussen de twee buren is echter een doorn in het oog van Peter, die er alles aan doet om de relatie te saboteren. Peter en zijn vrienden wonen immers onder een boom vlakbij Bea en dat plekje wil hij niet kwijtraken.
 
Ben je benieuwd of Peter Rabbit het uiteindelijk moet afleggen tegen Thomas? Kijk op zondag 18 juli om 14u55 naar 'Peter Rabbit' op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil! 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top