Kevin "Ex6TenZ" Droolans, lid van het Valorant-roster van Ninjas in Pyamas, kondigde dinsdag aan dat hij tijdelijk uit het competitief circuit stapt. De speler werd door een blessure gedwongen om een pauze in te lassen. Hij wordt tijdelijk vervangen door Adam "ec1s" Eccles.

Droevig nieuws voor Belgische Valorant-fans: de Belg Kevin "Ex6TenZ" Droolans, in-game leader van Ninjas In Pyjamas, last een rustpauze in en stapt tijdelijk uit het circuit. Dat kondigde hij aan in een Twitlonger, gepubliceerd op dinsdag 13 juli.

Zoals de speler zelf uitlegde, dwong een blessure hem tot deze beslissing. "Ik heb last van pijn in mijn hand sinds het einde van de VCT1. Dat heeft me echt verlamd tijdens de voorbereiding van de VCT2, en tijdens het toernooi zelf moest ik de pijn verbijten", aldus Ex6TenZ. Die pijn is duidelijk niet verdwenen, want de speler zou zich tijdens de voorbereiding van VCT3 serieus zorgen gemaakt hebben. Hij zou last gehad hebben van pijn in de voorarm en in één van zijn handwortelbeentjes. Een lichtpuntje is dat de oorsprong van de pijn bekend is: slechte grip op de muis, en een teveel aan sport en ... tafelvoetbal!

Om hem te vervangen, rekent de Zweedse organisatie op Adam "ec1s" Eccles. Die laatste is niemand minder dan de voormalige IGL van Team Liquid, en dus van een andere landgenoot, Adil "ScreaM" Benrlitom. De vervanging vindt plaats tijdens een bootcamp, ter voorbereiding van de rest van de competitie.

© Ninjas In Pyjamas

Ex6TenZ blijft wel actief binnen de organisatie en zal coach eMIL bijstaan bij zijn taken. Zo zal het team blijven profiteren van zijn ervaring, aldus een persbericht van NiP. "Kevin heeft pech gehad, maar ik ben blij dat hij rust neemt en met mij samenwerkt, om zoveel mogelijk gebruikt te maken van alle ervaring die hij bezit", vertelde de Zweedse coach.

Met het vertrek verlaat een van de weinige Belgische vertegenwoordigers tijdelijk het Valorant-circuit. We hopen alvast dat hij snel zijn terugkeer zal maken.

Copyright afbeelding: HLTV