Mythische vieringen: Neymar viert een doelpunt met een masker en krijgt rood

Neymar hoeven we niet langer te introduceren, want zijn rebelse reputatie is inmiddels wel door iedereen gekend. In het kader van onze reeks over mythische vieringen blikken we vandaag terug naar 2011, toen een 19-jarige Neymar een doelpunt vierde met een masker... en meteen een tweede gele kaart kreeg.

In dat jaar zat Neymar nog niet op wereldniveau, maar was hij al een klinkende naam in de voetbalwereld. Als beloftevolle speler werd hij niet voor niets de nieuwe Pelé genoemd. Op 7 april 2011 nam zijn club, Santos FC, het op tegen het Chileense Colo Colo in de Copa Libertadores. De club van Neymar domineerde grotendeels de wedstrijd en de gekke dribbelaar maakte in de 50e minuut het derde doelpunt van zijn team.

Een surrealistische vertoning

Zijn solo richting het doel van de tegenstander was echt 'vintage' Neymar. Het Braziliaanse voetbalwonder behield volledige controle toen hij langs twee verdedigers dribbelde, om daarna de bal over het been van de keeper te wippen. Het resultaat was een goal waarbij het publiek uitzinnig reageerde. Neymar haastte zich naar de fans om zijn meesterlijke doelpunt te vieren. In het feestgewoel kreeg hij van een supporter een masker met zijn beeltenis en zette hij dat meteen op zijn gezicht. Helaas kon de Uruguyaanse scheidsrechter Roberto Carlos Silvera daar niet mee lachen.
 
Wanneer scheidsrechter Silvera ziet dat Neymar op het veld feest met een masker, trekt hij meteen een gele kaart. Omdat Neymar eerder in de wedstrijd al een gele kaart had gekregen, was het over en uit voor de Braziliaan. Bij Neymar zorgt de uitsluiting voor ongeloof en verlaat hij ontgoocheld het veld. De scheidsrechter oordeelde dat de viering van deze goal niet volgens de regels was, al zijn de regels hierrond nog steeds erg vaag.

Eindzege

Ondanks deze tegenslag blijven Neymar en zijn teamgenoten hun succesverhaal in de Copa Libertadores voortzetten. In juni 2011 nam FC Santos het in de finale op tegen de Uruguayaanse club Atlético Peñarol. De heenwedstrijd eindigde op 0-0.
 
In de terugwedstrijd in São Paulo genieten de Brazilianen van het thuisvoordeel en winnen ze met 2-1 dankzij een doelpunt van Neymar. Dankzij deze overwinning kon Santos deelnemen aan het WK voor clubs. In de finale van deze clubcompetitie zullen Neymar en Santos uiteindelijk het onderspit delven tegen FC Barcelona
 
Fan van deze reeks? Herontdek de roestige robotdans van Peter Crouch!
 

Nieuws

Bekijk alles
Top