Wat is er nieuw in de cinema op 14 juli?

Zoals het nu alweer een maand gaat, komen elke woensdag nieuwe films uit in de bioscoop. Heb jij zin in een avond voor een grote witte doek? Dan kan je daar vanaf vandaag deze toppers gaan bekijken.

Space Jam: A New Legacy

Wanneer LeBron James en zijn zoontje Dom een bezoek willen brengen aan de studio’s van Warner Bros., komen ze gevangen te zitten in een digitale wereld vol bekende verhalen en personages, die gecontroleerd wordt door een eigenzinnige AI. Om terug thuis te geraken, moet LeBron eerst de Goon Squad verslaan tijdens een basketwedstrijd. Gelukkig zijn de Looney Tunes hun basketkunsten nog niet verleerd en spannen ze samen met LeBron om hem en zijn zoontje te bevrijden.

Fast & Furious 9

Dom Toretto leidt een rustig leventje met Letty en zijn zoon, maar ze weten dat er altijd gevaar loert net over de vredige horizon. Deze keer dwingt die dreiging Dom om de zonden uit zijn verleden onder ogen te zien, en zo de mensen te redden van wie hij het meest houdt. Zijn team komt al snel bij elkaar om een wereldschokkend complot te stoppen van de meest bekwame huurmoordenaar en performantste coureur die ze ooit zijn tegengekomen: Doms broer.

The Mauritanian

Dit verhaal speelt zich af net na de aanslagen op 9/11 in New York. Mohamedou Ould Slahi wordt door de Amerikaanse regering opgepakt als verdachte en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay. Na zes jaar dreigt hij alle hoop te verliezen, tot hij bondgenoten vind in een advocaat, haar compagnon en een militaire aanklager. Samen brengen ze een verregaande samenzwering aan het licht die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt.

Ainbo: Heldin van de Amazone

Dit is de geschiedenis van een meisje dat geboren is en opgroeide in het diepste van het Amazonewoud. Op een dag ontdekt ze dat het paradijs waarin ze leefde bedreigd wordt door hebzucht, uitbuiting van kinderen, het lukraak kappen van bomen en illegale mijnbouw. Ainbo begint zo haar strijd om deze situatie, die ook haar stad (Colony) treft, terug te draaien.

Falling

Wanneer de 80-jarige onafhankelijke boer Willis naar Los Angeles reist voor een verblijf voor onbepaalde tijd bij zoon John en zijn gezin, botsen twee zeer verschillende werelden. Willis is mentaal aan het aftakelen en zijn agressiviteit is zowel bijtend als grappig. Hij brengt oude wonden uit het verleden en jaren van wederzijds wantrouwen aan de oppervlakte.

Top