Club Brugge en Genk strijden in de Supercup om de eerste prijs van het seizoen

Jupiler Pro League | Deze zaterdag hervat het Belgische voetbal weer met de Belgische Supercup tussen KRC Genk en Club Brugge. De Jupiler Pro League opent een week later haar deuren. Op het menu staat eerst de partij tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KRC Genk.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is een traditie dat het voetbalseizoen in België wordt geopend met de Supercup, gespeeld op het veld van de regerend Belgisch landskampioen. De partij wordt doorgaans een week voor de hervatting van het kampioenschap betwist. Hoewel sommige clubs deze wedstrijd als een laatste test in hun voorbereiding zien, is het ook een kans om hun prijzenkast meteen wat extra te vullen.

Dit jaar strijden landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Racin Genk om de Supercup. Door de coronapandemie was er vorig seizoen geen Supercup, waardoor Genk de titelverdediger is. Het jaar voordien ging de prijs naar Club Brugge. Het is dus ook een duel tussen de laatste twee winnaars van deze trofee. Deze match is ook een uitgelezen kans om te kijken welk niveau de twee ploegen momenteel al halen.

Stabiliteit bij Club Brugge

Bij Club Brugge kwamen er nog geen versterkingen. De troepen van Philippe Clement wisten in de voorbereiding onder meer AEK Athene te verslaan in een oefenmatch. Inzake transfers bleef het aan ingaande zijde (op het moment van schrijven) windstil in het Venetië van het Noorden, maar aan uitgaande zijde bewoog er wel wat. Zo verlieten Tahith Chong, Stefano Denswil en Nabil Dirar de club. Club Brugge gaat voor stabiliteit in de kern en hoopt op die manier Genk te verslaan en ze hebben daarnaast ook het thuisvoordeel.

Versterking bij Genk

Racing Genk was een stuk actiever op de transfermarkt. Het haalde onder meer de Belgische belofte Mike Trésor Ndayishimiye en de Noorse linksback Simen Jukleröd naar Limburg. Het valt af te wachten of John van den Brom meteen al op een sterk Genk zal kunnen rekenen tegen Club Brugge.

Genk was vorig seizoen bijzonder sterk aan het einde van de competitie en het prikkelde Club Brugge zelfs nog even in de titelstrijd. Zullen de Limburgers dat doortrekken in de Supercup? Club Brugge verloor vorig seizoen in het begin van het seizoen de bekerfinale, maar dat had nadien weinig invloed op het verdere verloop van het seizoen van de Bruggelingen.

Volg de Belgische Supercup aanstaande zaterdag 17 juli om 20u45 op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top