Kampioen Club Brugge houdt tegen FC Utrecht generale repetitie voor Supercup tegen KRC Genk

Sport | Club Brugge is volop bezig met de nodige voorbereidingen richting volgend seizoen. Met reeds vijf oefenpartijen op de teller zal blauw-zwart nog één ultiem duel spelen vooraleer het Belgisch voetbalseizoen met de Supercup weer helemaal op gang wordt getrokken. Tegenstander wordt het Nederlandse FC Utrecht op dinsdag 13 juli.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kampioen Club Brugge begon met wisselend succes aan zijn voorbereidingscampagne op het seizoen 2021-2022. Het eerste oefenduel tegen reeksgenoot Beerschot eindigde op een 1-1-gelijkspel. Nadien volgde een 2-1-zege tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb en een 1-0-verlies tegen KV Kortrijk. Ook de duels tegen Zulte Waregem en AEK Athene zijn nu achter de kiezen, die al winnend werden afgesloten.

Toch kostte het blauw-zwart telkens de nodige moeite om de zege naar zich toe te trekken. Tegen Zulte Waregem kwam Club Brugge al vroeg in de wedstrijd op achterstand dankzij een goal van ex-Bruggeling Jelle Vossen. FCB kon pas na de rust reageren. Halfweg de tweede helft zette Youssouph Badji zijn spitsbroeder Daniel Perez op weg naar de gelijkmaker. Diezelfde Perez kopte tien minuten voor tijd ook de 2-1 binnen.

Ook het Griekse AEK Athene werd met dezelfde cijfers geklopt. Andermaal kwam Club op achterstand, maar trokken Charles De Ketelaere en opnieuw Perez de zaken recht.

Imponerend Utrecht

Reeds op 17 juli speelt landskampioen Club Brugge de Supercup tegen bekerwinnaar Racing Genk. Alvorens deze partij wordt afgehaspeld, zal Club Brugge op dinsdag 13 juli nog één generale repetitie houden tegen FC Utrecht.

De Nederlanders oefenden reeds tegen enkele Jupiler Pro League-ploegen en wisten hierin enkele mooie resultaten neer te zetten. Zo wist het KAA Gent te kloppen met 3-0 en haalde het voordien nog steviger uit tegen KV Mechelen. Malinwa kreeg billenkoek en werd met 7-2 van de mat geveegd door Utrecht. RSC Anderlecht kon de Nederlanders wel in bedwang houden. Het werd 1-1 in het oefenduel tussen paars-wit en Utrecht.

Nieuwe rol Koussounou

Tegen AEK Athene speelden reeds heel wat jongens mee die straks in de basis verwacht worden tegen Racing Genk. Enkel internationals Simon Mignolet, Hans Vanaken en Eduard Sobol ontbraken in de voorbije matchen. Clinton Mata, die tegen Lokomotiva Zagreb een knieblessure opliep, viel tegen de Grieken in. Alleen Eder Balanta staat aan de kant met een kwetsuur.

Opvallend is dat Odilon Koussounou een nieuwe rol lijkt te krijgen van coach Philippe Clement. Die werd namelijk in de oefenpotjes als verdedigende middenvelder uitgespeeld. Het centrale duo achterin lijkt de herboren Matej Mitrovic en Brandon Mechele te worden.

Even opvallend is dat het nog steeds wachten is op de eerste nieuwkomers bij Club Brugge. Terwijl bijvoorbeeld Supercup-tegenstander Racing Genk volop bezig is op de transfermarkt, blijft het vooralsnog windstil in Brugge.

Volg op dinsdag 13 juli vanaf 17u50 het vriendschappelijke duel van Club Brugge tegen FC Utrecht op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top