Oefenduels 1B: Waasland-Beveren kan Franse kampioen Lille OSC niet verontrusten

Sport | Waasland-Beveren speelde vrijdag een oefenduel tegen de Franse kampioen Lille OSC. Voor de Fransen was het een eerste test in de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen terwijl de match voor de Waaslanders zonder twijfel het hoogtepunt vormde in hun race richting seizoensbegin.

Hoewel de eerste kans van de match voor Waasland-Beveren en Matthias Verreth was, nam Lille OSC de wedstrijd haast meteen in handen. Dat leverde nog voor de rust een dubbele voorsprong op. Na 18 minuten scoorde Reinildo met een rake kopbal en twintig minuten later duwde Araujo de 0-2 voorbij een kansloze Jackers.

Na de pauze kwam Lille met een volledig nieuw elftal het veld op en na amper vijf minuten voetballen was Maderner heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn poging strandde op de paal. Lille herstelde al snel het evenwicht en voetbalde de wedstrijd vrij makkelijk uit.

Zaterdag staan er nog drie oefenduels met 1B-clubs op het programma.

16u00: STVV - KVC Westerlo
16u00: AS Eupen - RWDM
17u00: Beerschot VA - Lommel SK