De rol van slechterik zit John Travolta als gegoten: dit zijn zijn beste films

Films |
Vanavond om 20.30 zendt VTM3 'Gotti' uit, het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse maffiafamilie Gotti. Hoewel de recensies op de film niet echt lovend waren, was de filmpers wel positief over de manier waarop Travolta de rol van een maffiabaas vertolkte. Een goede gelegenheid voor Proximus Pickx om even terug te kijken naar enkele van de beste rollen van John Travolta als slechterik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Face/Off

In deze actiefilm uit 1997 speelt John Travolta zowel de rol van FBI-agent Sean Archer als die van Castor Troy, een misdadiger. Zonder te veel weg te geven van het plot, is het opvallendste element van de film dat John Travolta en zijn medespeler Nicolas Cage elkaars personage spelen. 'Face/Off' werd door recensenten gelauwerd omdat zowel Travolta als Cage perfect elkaars personage konden vertolken. De film van regisseur John Woo werd een kassucces, in het premièreweekend was 'Face/Off' de best bekeken film.
 

The Punisher

John Travolta vertolkt in deze wraakfilm de rol van Howard Saint, een crimineel meesterbrein die het heeft gemunt op Frank Castle, de held van de film. Castle neemt op zijn beurt wraak op Saint nadat die zijn familie heeft laten vermoorden. Waar het personage van Frank Castle in de film op momenten nogal eendimensionaal lijkt, slaagt Travolta er in om toch nog enige diepgang te geven aan de rol van schurk Saint. Hij brengt het personage op het scherm als een kille, bloeddorstige psychopaat.
 

Swordfish

We vermoeden dat regisseur Dominic Sena geen glazen bol had bij de productie van deze film uit 2001, maar na de aanslagen van 11 september 2001 werd het thema terrorisme zeer actueel in de Verenigde Staten. In deze actiethriller kruipt Travolta in de huid van Gabriel Shear, een crimineel die geheimen van de overheid wil stelen via hacking. Dankzij zijn charismatisch acteerwerk maakt Travolta het gebrek aan spanning in bepaalde scènes van de film al snel goed.
 

Pulp Fiction

Hoewel Samuel L. Jackson terecht met de meeste eer ging lopen voor zijn rol van huurmoordenaar Jules Winnfield in deze film, is de bijdrage van John Travolta, die de rol vertolkt van de slungelige en niet bijster snuggere 'partner in crime' Vincent Vega, ook niet te versmaden. Voor zijn rol werd Travolta genomineerd voor een Screen Actors Guild Award en een Oscar, maar uiteindelijk kon hij deze filmprijzen niet verzilveren. Desondanks schatten filmkenners Travolta's werk in 'Pulp Fiction' in als een van zijn beste rollen.Bekijk ‘Gotti’ op 13 juli 2021 om 20u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top