Het aftellen naar de start van het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League is begonnen

Sport | Op 23 juli laat de Jupiler Pro League de bal weer volop rollen en Proximus Pickx zal opnieuw je referentiepunt zijn om van alle wedstrijden van de Belgische competitie te genieten. Dankzij de opties All Sports en Eleven Pro League hoef je geen enkele wedstrijd te missen van je favoriete club en zijn concurrenten. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard - Genk: spectaculaire openingsmatch van het nieuwe seizoen

Uit respect starten we met de titelverdediger: Club Brugge. Blauw-Zwart, dat vorig seizoen voor de 17e keer de titel veroverde, staat zondag om 16u00 in het Jan Breydelstadion tegenover KAS Eupen uit het Oostkanton. De troepen van Philippe Clement zijn opnieuw titelfavoriet en staan voor een zware opgave tegen directe concurrenten die van hun fouten hebben geleerd en die deze keer het nieuwe seizoen met een knal willen beginnen.

Een topper aan de oevers van de Maas

De openingswedstrijd op vrijdagavond om 20u45 wordt een echte clash tussen twee giganten uit de Jupiler Pro League: Standard Luik en KRC Genk. De Limburgers ritsten vorig seizoen bijna de titel weg voor de winst zekere neus van de Bruggelingen na een vurige play-off waarin ze tweede eindigden. Het seizoen van de Rouches daarentegen liep volledig mis. Op papier ziet het duel er op het minst onevenwichtig uit, maar er zullen aan beide kanten waarschijnlijk nog veel veranderingen zijn, waardoor de kaarten in de Vurige Stad opnieuw geschud zouden kunnen worden.

Op zaterdag beginnen de revelaties van vorig seizoen aan hun kampioenschap. OH Leuven ontvangt om 16u15 SV Zulte Waregem, K. Beerschot V.A. neemt het om 18u30 uur op tegen Cercle Brugge in ‘t Stad, terwijl KV Oostende om 20u45 uur Sporting Charleroi ontvangt, de grote tegenvaller van het afgelopen seizoen na een sterke start. Nog zaterdag reist nieuwkomer en ‘klein duimpje’ RFC Seraing af naar KV Kortrijk (18u30).

De hoofdstad in vuur

Naast Club Brugge maakt zondag nog een titelkandidaat zijn debuut: Royal Antwerp FC. Bij KV Mechelen krijgt de Great Old vanaf 13u30 de kans om zijn nieuwe aanwinsten, die in een vijfsterrenmercato werden verworven, te lanceren. RSC Anderlecht, dat het voortaan moet doen zonder hun vaste spits Lukas Nmecha, wacht om 18u30 uur in het Lotto Park een zware opgave tegen hun buren Royale Union Saint-Gilloise. Union, dat na 48 jaar terugkeert naar de hoogste klasse, zal zeker van zich willen laten spreken.

Tot slot speelt KAA Gent om 21u00 uur op Stayen tegen STVV. De Buffalo's wisten zich vorig seizoen in extremis te verzekeren van een ticket voor de Europa Conference League, maar wisten in de competitie niet te overtuigen. Hein Vanhaezebrouck zal dit seizoen proberen om dat recht te zetten en de play-offs 1 te bereiken, die ook dit jaar nog een verkorte formule zal krijgen waarin de eerste vier tegen elkaar spelen. Dit seizoen zijn er ook geen wedstrijden meer op maandag, behalve in bijzondere gevallen. Voortaan zal er dus opnieuw op zaterdag in de vroege avond gevoetbald worden in plaats van op maandag. Laat de festiviteiten beginnen!

Duels die je deze zomer niet mag missen

Er staan deze zomer in de Jupiler Pro League verschillende topwedstrijden op het programma die je niet wil missen. Te beginnen met de derde competitiewedstrijd op vrijdag 6 augustus (20u45) met de Brugse derby tussen Club en Cercle. Zal de kleine broer van het Venetië van het Noorden zijn buurman voor het eerst sinds 2013 kunnen verslaan? Twee dagen later ontvangt Standard Luik Royal Antwerp F.C (13u30) in een echte topwedstrijd tussen twee top-3 kanshebbers. Een zekere Michel-Ange Balikwisha zal vooral warm worden ontvangen in Sclessin, want zijn vertrek bij de club was toch een van de Belgische transferverhalen van de zomer.

Hein Vanhaezebrouck, Sven Kums en Vadis Odjidja keren op de vijfde sppeldag, op zondag 22 augustus (13u30), met La Gantoise terug naar het Lotto Park om het op te nemen tegen het RSC Anderlecht van Vincent Kompany. De eerste Super Sunday van het seizoen vindt plaats op speeldag 6, zondag 29 augustus, net voor de eerste interlandbreak, met de 'Slag om Vlaanderen' tussen KAA Gent en Club Brugge (13u30) en de clash tussen KRC Genk en RSC Anderlecht (18u30).

Dankzij de All Sports-optie kan je naar believen genieten van de zenders Eleven Pro League en Pickx+ Sports. Ben je nog geen abonnee? Neem een gratis maandabonnement om te genieten van de start van de Jupiler Pro League waar het opnieuw een historisch seizoen belooft te worden.

De kalender voor de 1e speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 23 juli

  • Standard de Liège – KRC Genk (vanaf 20u15 op Eleven Pro League 1)
Zaterdag 24 juli
  • OH Leuven - Zulte Waregem (vanaf 15u55 op Eleven Pro League 1)
  • KV Oostende – Sporting Charleroi (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - RFC Seraing (vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1)
  • Beerschot - Cercle Brugge (vanaf 18u10 op Eleven Pro League 2)
Zondag 25 juli
  • KV Mechelen - R. Antwerp (vanaf 13u10 op Eleven Pro League 1)
  • Club Brugge - KAS Eupen (vanaf 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • RSC Anderlecht – Union Saint-Gilloise (vanaf 18u op Eleven Pro League 1)
  • Sint-Truiden - KAA Gent (vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1)
De kalender voor de tweede  speeldag van de Jupiler Pro League en de rest van de cometitie vind je hier. Net als het klassement, alle resultaten en samenvattingen van de wedstrijden.

Kruim van Belgisch en internationaal voetbal op alle platformen

Proximus Pickx biedt zijn All Sports-klanten de mogelijkheid om alle wedstrijden van de Jupiler Pro League, alsook die van de UEFA Champions League en de D1B Pro League te volgen via een interactieve functie die beschikbaar is op de Proximus Pickx-app en -website.

Dankzij deze gloednieuwe functie kan je elk belangrijk moment live herbeleven of tot zeven dagen uitgesteld in replay.

Tijdens het liveverslag van de wedstrijd kan je elk beslissend moment herbeleven, de opstellingen van beide elftallen oproepen en de wedstrijdgegevens in detail bekijken. Dit alles met behulp van één simpele klik en zonder ook maar een seconde van de live-actie te missen!

 

Met de Proximus Pickx-app

Met behulp van het  oog met meer-pictogram in de Pickx-applicatie kan je zien voor welk programma de interactieve modus beschikbaar is. Eénmaal aangeklikt kan je kiezen tussen de standaardmodus of de interactieve ervaring.

Door de interactieve modus op te roepen, krijg je toegang tot een verrijkt scherm waar je in een handomdraai een schat aan informatie kunt oproepen. Met één klik kan je per 10 seconden terugspoelen, je programma pauzeren of weer live kijken.
 
In het rolmenu zie je in een oogopslag alle hoogtepunten uit de wedstrijd die je kunt herbekijken; gevaarlijke acties, hoekschoppen, doelpunten én elke VAR-interventie! 

Maar er is nog veel méér! Wij bieden je ook toegang tot de ploegopstellingen, wedstrijdstatistieken (het balbezit, doelpogingen, overtredingen, enz.), het klassement en head-to-heads. Je kan alle beschikbare informatie tevens filteren aan de hand van de periode of het type actie.

iOS-gebruikers kunnen de app downloaden via deze link, Androidgebruikers kunnen hier terecht.

Op de website Proximus Pickx

Naast de Android- en iOS-gebruikers kunnen All Sports-klanten ook terecht op de Proximus Pickx website.
Verschijnt dit logo oog met meerbij het programma, dan is de interactieve player beschikbaar. Je vindt het interactieve menu tijdens de wedstrijd rechts bovenaan het scherm. Ook hier volstaat een eenvoudige klik op het icoon om de interactieve belevenis te laten verschijnen. Alle hoogtepunten vind je in een “verticale tijdsas”. Selecteer het sleutelmoment van jouw keuze om te herbekijken. Of het nu gaat om een doelpunt, kaart, vrije trap, corner of zelf een VAR-moment, jij beslist! Herbekijk ze zo vaak je maar wilt!

Kortom, dankzij deze nieuwe functie kan je de wedstrijden van je favoriete team nog intenser beleven! Dat is wat Proximus Pickx jou met de gloednieuwe 'Interactieve video player' aanbiedt!

Wie alle informatie over hoe je de interactieve video player kunt gebruiken nog eens uitgebreid wil nalezen, kan terecht op deze pagina.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top