Het sprookje duurt voort: Felix Auger-Aliassime voor het eerst in grandslamkwartfinale

Sport | Niet Alexander Zverev, maar Felix Auger-Aliassime zit in de kwartfinales op Wimbledon. Voor de amper 20-jarige Canadees, die de nummer 19 van de wereld is, is zijn plaats bij de beste acht op een grandslamtoernooi een absolute primeur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

6-4, 7-6 (8/6), 3-6, 3-6 en 6-4. Met deze vijfsetter wist Felix Auger-Aliassime zich te kwalificeren voor de kwartfinales op Wimbledon. Vooral zijn weerbaarheid viel enorm op in de partij tegen Alexander Zverev. Auger-Aliassime stond namelijk in de eerste en tweede set telkens 2-4 achter, om uiteindelijk beide sets om te buigen in winst. Zverev knokte nog terug, maar in de beslissende set trok de Canadees definitief het laken naar zich toe.

En zo blijft Wimbledon een lastige plek om het goed te doen voor Zverev. De Duitser kwam er nooit verder dan de vierde ronde. Dat werd in 2017 zijn eindstation en nu opnieuw.

Vijfde Canadees in kwartfinale Wimbledon

Voor de 20-jarige Auger-Aliassime is het dan weer een heel ander verhaal, die nog maar voor de vijfde keer ooit een speler uit de top tien wist te kloppen. De Canadees staat voor het eerst in zijn carrière in een kwartfinale op een grandslamtoernooi. Het hoeft niet te verwonderen dat hij momenteel op roze wolkjes loopt. “Dit is een droom die uitkomt voor een gewone jongen uit Canada zoals ik”, aldus Auger-Aliassime. “Dit is zonder twijfel de grootste zege uit mijn carrière.”

Auger-Aliassime is nog maar de vijfde Canadees die de kwartfinales op Wimbledon weet te bereiken. Auger-Aliassime treedt zo in de voetsporen van Robert Powell (1908, 1910, 1912), ex-finalist Milos Raonic (2014, 2016-18), Vasek Pospisil (2015) en Denis Shapovalov, die net als Auger-Aliassime in de kwartfinales van het huidige toernooi zit en straks mag strijden tegen de Rus Karen Khachanov voor een plek bij de beste vier..

Winnaar Queen’s wacht op Auger-Aliassime

Hij treft bij de laatste acht de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9), de winnaar van het voorbereidingstoernooi op Queen's, die in zijn vierde ronde in drie sets (6-4, 6-3 en 6-1) de maat nam van de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 79). Twee jaar geleden stonden Auger-Aliassime en Berrettini tegenover elkaar in de finale van het tennistoernooi van Stuttgart. Toen haalde de Italiaan het.

“Het voelt zo leuk aan om in de kwartfinales te staan. En dan nog tegen een goede vriend van mij”, laat Auger-Aliassime nog weten. “Hij behoort tot een van de beste spelers van de wereld. Dit wordt een ongelooflijke ervaring. Ik zal proberen mijn beste tennis boven te halen.”

Volg het grandslamtoernooi van Wimbledon tot en met 11 juli via Eurosport of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top