Er werd door het Amerikaanse continent reikhalzend uitgekeken naar de finale van Dreamhack Open June. Met Extra Salt en O PLANO mochten twee van de beste teams uit NA het tegen elkaar opnemen. Een gelijke strijd werd het niet: Extra Salt was duidelijk de betere. De Zuid-Afrikaanse organisatie pakte in drie maps haar tweede Dreamhack Open-trofee op rij.

De Dreamhack Open-toernooien zijn sinds het begin van de pandemie een strijd tussen de ‘best of the rest’ van het Amerikaanse continent. Team Liquid en Furia, normaal de twee tenoren in NA, verhuisden naar Europa om daar mee te vechten. De weg naar de hoofdprijs lag dus open voor de iets zwakkere ploegen uit het continent.

Bij afwezigheid van de twee grootmachten was Extra Salt met voorsprong de Amerikaanse favoriet. De organisatie met Zuid-Afrikaanse roots is het enige NA-team in de HLTV top 20 buiten Team Liquid en Furia. Ze maakten die favorietenrol ook waar tijdens deze editie van de Dreamhack Open. Extra Salt pakte 6 op 6 in de groepsfase, en was in de halve finales duidelijk de betere tegen het Braziliaanse paiN.

Voor O PLANO verliep het toernooi iets moeizamer. Ze balanceerden op de rand van de uitschakeling met een 0-2 nederlaag tegen Godsent. Na een overwinning tegen Triumph konden de Brazilianen revanche nemen op Godsent met een nipte 2-1 zege. Ook de halve finale tegen Party Astronauts werd een strijd op leven en dood. Op de derde map boog O PLANO een achterstand van 13-9 om en plaatste zich zo voor de grote finale.

Maar daar liepen de Brazilianen tegen de realiteit aan. Extra Salt overdonderde hen op Vertigo, met een vernederende 16-2 tot gevolg. Ook op Dust2 waren de Zuid-Afrikanen ruimschoots de betere: 16-6. Op Overpass leek O PLANO dan toch in de wedstrijd te komen, maar de spelers konden een een ruststand van 10-5 niet verzilveren. Dankzij een beresterke oSee, met een K/D van +26, maakte Extra Salt de finale foutloos af.

De Zuid-Afrikaanse organisatie pakt zo de hoofdprijs van $35 000. Daarnaast verdient ze ook 100 punten in het ESL Pro Tour circuit en een plaats in de IEM Fall North America play-ins. Dan zal Extra Salt het opnemen tegen de winnaar van Dreamhack Open September North America.

Copyright afbeelding : Dreamhack