Eén presenteert op de Vlaamse feestdag Niels Destadsbader & co

Muziek | Op 11 juli viert Vlaanderen de Vlaamse feestdag en bij Eén vieren ze dat uitgebreid met een groot muziekprogramma. Heel wat Vlaamse artiesten zorgen alvast voor de nodige animo!

Door Proximus

Deel dit nieuws

We gaan even terug in de tijd en schetsen kort waarom Vlaanderen op 11 juli feest viert. Op deze dag wordt sinds 1973 herinnerd aan de slag van 11 juli 1302, waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders te paard versloegen, aan de Groeningekouter bij Kortrijk.

Eén zet deze feestdag in de kijker en naar jaarlijkse traditie pakt het uit met het muziekprogramma 'Vlaanderen feest'. De populairste Vlaamse artiesten zorgen voor een gezellige show aan de Schelde met de skyline van Antwerpen als stille getuige. Gastvrouw is Siska Schoeters en ze brengt de dag door met de artiesten en ’s avonds genieten ze volop van elkaars optredens.

Heel wat schoon volk

Onder anderen Regi, Niels Destadsbader, Camille, Milow, Pommelien Thijs, Bart Peeters en Johan Verminnen brengen Nederlandstalige hits van vroeger en nu. Vorig jaar pakte de VRT uit met Peter Van de Veire als gastheer met onder meer artiesten als Clouseau, Regi en #LikeMe.

Vlaanderen feest is een programma van Eén en LIVE Entertainment in samenwerking met stad Antwerpen en Vlaanderen Feest vzw.

Bekijk ‘Vlaanderen feest’ op zaterdag 10 juli om 20u05 op Eén en een samenvatting op zondag 11 juli om 18u10 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top