Opnieuw Superbike in Italië: het autosportprogramma voor het weekend

Sport | De motorsporten maken weer hun opwachting op de overvolle sportkalender van het weekend. Proximus Pickx geeft je een overzicht van wat je dit weekend op de racecircuits te wachten staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

100ste WorldSB-podium voor Chaz Davies

Het World Superbike-seizoen is niet het rustigste aangezien de Covid-19 pandemie de kalender heeft verstoord. Dit weekend ontmoeten de motorracers elkaar in de WK-manche van Prosecco DOC op het circuit van Donington in Groot-Brittannië. Eén racer zal meer gemotiveerd zijn dan de anderen: Welshman Chaz Davies (Team GoEleven). Op eigen bodem zal hij net als de andere racers op zoek gaan naar een podiumplaats. Als hij slaagt, zal Davies de kaap van 100 podiumplaatsen hebben bereikt en de zesde racer worden die een dergelijke prestatie levert. Het belooft een epische strijd te worden met Toprak Razgatlioglu, twee weken geleden winnaar van de derde WK-manche in Misano. 

De twee races worden uitgezonden op zaterdag 3 juli om 15u00 uur en zondag 4 juli om 15u00 uur op Eurosport 2.

Motocross terug in Maggiora

De Grote Prijs van Italië MXGP wordt nu zondag gereden op het legendarische circuit van Maggiora voor de derde manche van het Wereldkampioenschap. Het circuit werd na de editie van 2016 gesloten om enkele werken en aanpassingen te ondergaan. De Italiaan Antonio Cairoli won de laatste race in Matterley Basin en zal in eigen land zijn 94e GP-succes willen behalen. Hij jaagt op het record van onze landgenoot Stefan Everts, die 101 GP-zeges op zijn naam heeft staan. Cairoli zal moeten afrekenen met Tim Gajser, Romain Febvre, Jorge Prado of Jeffrey Herlings.

De verschillende races worden uitgezonden op Eurosport 2 FR en NL op zondag 4 juli vanaf 16 uur. 

De Porsche Supercup

Het wordt een druk weekend op de Red Bull Ring in Spielberg. Voor de GP van Oostenrijk Formule 1 zullen de Porsches racen op het circuit. Net als de piloten in de F1 zullen ook de racers in dit kampioenschap twee ontmoetingen hebben op het circuit. Vorige week domineerde Larry ten Voorde (Team GP Elite) de tweede manche van de Porsche Supercup. De leider in het algemeen klassement zal proberen zijn voorsprong op Dorian Boccolacci en Jaxon Evans te vergroten. 

De race wordt live uitgezonden op Eurosport 1 NL op zondag 4 juli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top