Basketatleten Ann Wauters en Jean-Marc Mwema in ‘Space Jam: Een Nieuw Begin’

Dat er een vervolg komt op de iconische film uit de jarige 90 waarin Michael Jordan baskette met de Looney Tunes, wisten we al. Nu is ook bekend wie de stemmen voor de Vlaamse versie van ‘Space Jam: A New Legacy’ zal inspreken. En daar zitten een paar lokale baskethelden bij.

In 1996 kwam ‘Space Jam’ uit, waarin basketbalspeler Michael Jordan en Looney Tune Bugs Bunny de handen in elkaar sloegen om de buitenaardse Monstars te verslaan. De film was ontzettend succesvol en heeft jaren laten nog steeds fans over de hele wereld. Het was dus een logische beslissing om eindelijk een vervolg te maken, met als sterspeler deze keer: Lebron James.
 
Wanneer Lebron James en zijn zoontje Dom een bezoek willen brengen aan de studio’s van Warner Bros., komen ze gevangen te zitten in een digitale wereld vol bekende verhalen en personages, die gecontroleerd wordt door een eigenzinnige AI. Om terug thuis te geraken, moet Lebron eerst de Goon Squad verslaan tijdens een basketwedstrijd. Gelukkig zijn de Looney Tunes hun basketkunsten nog niet verleerd en spannen ze samen met Lebron om hem en zijn zoontje te bevrijden.

Vlaamse basketsterren

De Amerikaanse versie heeft Lebron James in levenden lijve, maar Vlaanderen moet niet onderdoen met haar stemmencast. Bij ons maken zelfs twee basketbalspelers deel uit van het team. Ann Wauters, speelster bij de Belgian Cats, en Jean-Marc Mwema, speler bij BC Oostende en de Belgian Lions, maken deel uit van de Goon Squad, de slechterikken die het opnemen tegen de Looney Tunes en LeBron James.
 
“Het is altijd mijn droom geweest om een stem in te spreken in een animatiefilm”, reageert Jean-Marc Mwema. “‘Space Jam: Een Nieuw Begin’ is voor mij de ultieme film gezien de link met basketbal.”
 
“Ik vond het een geweldige ervaring om de rol van White Mamba in te spreken”, vertelt Ann Wauters. “Bovendien wordt dezelfde rol in de Engelstalige versie vertolkt door een WNBA-speelster waarmee ik nog in Ekatingburg in 2014 heb samengespeeld.”

Stemregisseur Sven De Ridder trommelde naast deze twee basketters ook nog enkele acteurs op om de teams te vervolledigen. Zo hoor je hem met onder anderen Guga Baul (Bugs Bunny), Kamal Kharmach (Speedy Gonzales), Alex Agnew (Yosemite Sam) en Olga Leyers (Lola Bunny) in de Tune Squad. Dat laatste personage wordt in de Franstalige versie zelfs vertolkt door niemand minder dan zangeres Angèle!
 
‘Space Jam: Een Nieuw Begin’ is vanaf 14 juli 2021 te zien in Belgische bioscopen in zowel een Vlaamse als Engelse versie.

Top