Belgian League: Sector One laat steekje vallen tegen KRC Genk Esports

Nieuws |

De vijfde speeldag van de Belgian League vond maandagavond plaats! Een speeldag vol met enorm spannende duels. We merken onder andere het einde van de zegereeks van Sector One op, die door KRC Genk Esports verslagen werden. Een samenvatting van de avond vind je in dit artikel.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De avond begon met een clash tussen Starlan Gaming Club en Team 7AM! De opzet was simpel voor de twee teams: een overwinning behalen om - ten minste tijdelijk - de kelder van het klassement te verlaten. Essentieel, met het oog op de play-offs.
 

En het was Starlan dat de partij domineerde, ondanks enkele foutjes tijdens de mid-game. Het team beheerst de kunst om van aan het begin van de partij haar ritme op te leggen, maar heeft moeite om vervolgens de rust in de wedstrijd terug te brengen. Misschien spelen ze iets te overmoedig. Die manier van werken leidt soms tot fouten die door teams als Sector One genadeloos afgestraft zouden worden. Over het algemeen een bemoedigend resultaat, dat voor de troepen van coach Tybot ook enkele werkpunten blootlegde.

In de tweede match van de avond was het de beurt aan ION SQUAD om de ongeslagen Sector One het vuur aan de schenen te leggen. ION betraden de arena met een opstelling die moeilijk in het werk te stellen viel. S1 speelde met vertrouwen en begon als collectief aan de partij, wat hen de voorsprong gaf.

Zoals we konden voorspellen, bleek het een moeilijke wedstrijd voor Flawed, de jungler van ION, die maar geen greep op de match kreeg. Dat, samen met enkele fouten, liet Sector One toe om hun plan vlekkeloos uit te voeren. Een nieuwe overwinning voor de vossen, die hun ongeslagen reeks verderzetten.

Gesterkt door hun overwinning, arriveerde Starlan Gaming vol moed in Summoner's Rift. De overwinning had hen duidelijk deugd gedaan. Dat gold ook voor midlaner Water, die eindelijk de kans kreeg om Katarina te laten zien, een champion waarmee hij uitblinkt.

Ondanks een goed tempo, van aan het begin opgelegd door SGC, verloren ze al snel de controle. KVM toonde zich en bracht Starlan meerdere keren in gevaar. Individuele flitsen als die van PTS hield Starlan in de wedstrijd, maar de Mechelaars pakten uiteindelijk de overwinning met een ultieme teamfight.

Eindelijk begon de laatste wedstrijd. Die zette de vossen van Sector One tegenover het explosieve roster van KRC Genk. Zonder overdrijven was dit een van de mooiste partijen die we al gezien hebben in het nationale League of Legends-kampioenschap.

Hoewel de match traag op gang kwam, ging het tempo de hoogte in wanneer de twee ploegen uitgerust waren voor de teamfights. Vanaf dat moment gingen de teams volop in de clinch en probeerden ze allebei de overhand te nemen. Na een zoveelste comeback, en een gestolen drake door Numandiel, kon KRC Genk een einde maken aan de zegereeks van Sector One.

Klassement:

Ondanks een avond vol emoties, blijft de stand ongaangeroerd. Toch zien we het niveauverschil bovenin en onderaan het klassement steeds verder verkleinen. Dat belooft een mooi gevecht aan het einde van het seizoen voor de teams die van de play-offs dromen. We zien elkaar volgende maandag om 18u50 terug, voor het vervolg van de competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top