Deze opkomende Vlaamse komieken zijn niet te missen!

Films |

Vandaag, 1 juli 2021, is het de internationale dag van de mop. En omdat de beruchte scheurkalender van de Druivelaar al lang de deur is uitgevlogen, stelt Proximus jou enkele opkomende Vlaamse komieken voor die je zeker gezien moet hebben.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pieter Verelst

De krant De Standaard noemde deze dertigjarige Vlaamse cabaretier uit Heist-op-den-Berg ‘de toekomst van het Vlaamse cabaret’. Dat zou zomaar kunnen kloppen want als je 's mans verwezenlijkingen er bijhaalt, zijn we onder de indruk. Na een succesvol afstudeerproject in de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten won Verelst in 2016 het Nederlandse Cameretten Festival. Dat is het oudste en inmiddels grootste cabaretfestival in Nederland. Zijn allereerste zaalshow ‘Mijn Broer en Ik’ werd lovend onthaald en ook zijn tweede avondvoorstelling werd geroemd omwille van zijn orginaliteit en grappige insteek. Verelst onderscheidt zich van alle andere Vlaamse cabaretiers door zijn geweldige absurdisme, intense vertelstijl, originele muzikaliteit en buitengewoon acteertalent.

 

Grof Geschud

De Vlaming Lander Severins en de Nederlandse Myrthe Van Velden leerden elkaar in 2014 kennen op de Nederlandse theateracademie en het klikte meteen. Ze maakten een prachtig afstudeerproject waarbij de jury lovend was over hun geweldige samenspel en delen sindsdien de plankenvloer. Tijdens hun debuutvoorstelling ‘LIJMEN’ gaan de twee talenten op een komische manier op zoek naar wat het is om lief te hebben en dat leverde hen heel wat goede commentaren op. Tijdens hun tweede voorstelling ‘BROEDEN’ gaan de twee podiumbeesten samen op zoek naar wat verlatingsangst voor hen betekent, en natuurlijk doen ze dit opnieuw op hilarische wijze.

 

Soe Nsuki

Comédienne Soe Nsuki kan je wellicht van de rubriek ‘Soegesties’ tijdens het televisieprogramma 'Vlaanderen Vakantieland'. Daarbij was het je wellicht al opgevallen dat deze dame graag lacht en goed kan lachen met zichzelf. Dat doet ze al enige jaren: in 2016 deed ze mee aan de ‘Radio 2 Humorklas’ en leerde ze comedian Jens Dendoncker kennen. De twee konden het goed met elkaar vinden, trokken erop uit en maakten in datzelfde jaar Vlaanderen onveilig met tal van leuke zaalshows. 

Eind 2018 was het tijd voor Soe’s eerste echte avondshow ‘Soetopia’. Hierin leerde Vlaanderen Soe’s eigenzinnige en luchtige wereldbeeld kennen om haar vervolgens massaal in het hart te sluiten. Ondertussen bleef ze schrijven aan nieuwe projecten waaronder ‘De Shaq’ (2021): een vierdelige comedyreeks op VRT waarin ze tal van alledaagse, herkenbare maar soms ook absurde situaties op een humoristische manier aan de kaak stelt.

 

Amelie Albrecht

De 28-jarige Amelie Albrecht is een vrouwelijke comédienne om naar uit te kijken. Ze won 'Humo’s Comedy Cup' in 2018, werd finalist van de 'Radio 2 Humorklas' en eindigde ook op het podium tijdens de 'Comedy Talent Awards' in Utrecht. Volgens Guy Mortier bevat deze voormalige postbode uit Dendermonde ‘zeer goede grappen, een eigen stijl en présence op een podium. Dat zijn, volgens ons, onontbeerlijke ingrediënten voor elke komiek. Dit jaar zal Albrecht voor het eerst te zien zijn in een avondvullende voorstelling ‘Zwaar Leven’. We zijn benieuwd of ze haar sterrenstatus waar kan maken.

Benjamin Roeges

“Een comedian die in een snel tempo van het ene naar het andere onderwerp schakelt. Soms plat, soms fijn, maar altijd verrassend”. Dat zijn de lovende woorden van Maaike Cafmeyer toen ze de juryprijs van de Radio 2 Humorklas overhandigde aan Benjamin Roeges. Genoeg redenen voor de 37-jarige ondernemer uit Vlaams-Brabant om binnenkort door Vlaanderen te trekken met zijn verhalentrommel en definitief door te breken. “Eerst corona afwachten en daarna voeling krijgen met het publiek”, klinkt het dapper.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top