Deze kustfilms geven je alvast zomerse vakantiekriebels!

Films | Voel het warme zand tussen je tenen en luister naar het geluid van de golven… Is er een betere manier om je echt op vakantie te voelen? Geen wonder dat filmmakers er gek op zijn. De zon, de zee en het zand bieden prachtige achtergronden om verhalen te vertellen. Proximus Pickx selecteerde enkele films waarin het strand een glansrol speelt. Vakantiegevoel gegarandeerd!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Mama Mia! Here We Go Again (2018)

Vijf jaar na de eerste film, op het Griekse eiland Kalokairi, is de musical rond Abba verhuisd naar een verborgen juweeltje in Kroatië, op het eiland Vis. Het strand is moeilijk toegankelijk en het is aan te raden om een boot over de zee te nemen om het te bereiken. Met zijn witte kiezelstenen en zijn spectaculaire kliftoegang tot de zee, heeft de plaats veel fans geïnspireerd. Het nadeel is natuurlijk dat het er nu erg druk is, terwijl het een erg klein strand is.
 
Op het paradijselijke eiland Kalokairi vindt Sophie, die moeite heeft om de emoties rond haar zwangerschap te beheersen, troost bij de vrienden van haar moeder Donna, die haar zal adviseren haar voorbeeld te volgen.
 
Een film van Ol Parker, met in de hoofdrollen Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James, Dominic Cooper, Colin Firth, Pierce Brosnan en Christine Baranski.


The Talented Mr. Ripley (1999)

Voor deze bewerking van Patricia Highsmiths verhaal over schoonheid en kwade trouw heeft regisseur Anthony Minghella een prachtige cast en prachtige landschappen gevonden. Hij bezocht twee eilanden in de baai van Napels, Procida en Ischia. Waar de eerste ons een pittoresk stadje biedt, geeft zijn grotere buur ons de magische middeleeuwse muren van Ponte Ischia en het ongelooflijke strand van Bagno Antonio.
 
‘The Talented Mr. Ripley’ wordt vaak beschouwd als het meesterwerk van wijlen Anthony Minghella (‘The English Patient’, ‘Cold Mountain’). Matt Damon speelt de rol van Tom Ripley, een jonge man die heel goed kan doen alsof hij overal thuishoort. Op een dag sluipt hij binnen op een exclusief feest, waar de gastheer hem beveelt om op zoek te gaan naar zijn zoon in Italië. Rich Dickie (Jude Law) leidt een luxeleventje onder de zon met zijn mooie vriendin Marge (Gwyneth Paltrow), en Ripley besluit hiervan te profiteren. Totdat alles mis gaat natuurlijk …
 
‘The Talented Mr. Ripley’ is tot 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

About Time (2013)

In deze romantische komedie van Richard Curtis verhuist Tim (vertolkt door Domnhall Gleeson) van Londen naar zijn ouderlijke huis in Cornwall. Hij brengt tijd door met zijn vader (Bill Nighy) in deze moeilijk bereikbare kleine baai, een paar kilometer van de kust. Dit is een typische baai voor de regio, waar de groene kliffen samenkomen met kiezels en zand. Er zijn maar weinig mensen die er zich wagen, omdat de weg ernaartoe zo steil is.
 
Wanneer hij meerderjarig wordt, ontdekt Tim een familiegeheim dat van generatie op generatie wordt meegegeven. Zijn vader leert hem dat de mannen in de familie de macht hebben om terug in de tijd te gaan. Hoewel deze gave grenzen heeft, gebruikt Tim het om de mooie Mary (Rachel McAdams) te verleiden. Helaas kan hij de loop van de geschiedenis niet veranderen. Deze kracht kan alleen zijn leven en dat van zijn naasten beïnvloeden. Tim probeert zijn leven met alle middelen te verbeteren en zal daarom niet stoppen met spelen met het lot, om de dingen altijd beter te maken. Maar in sommige situaties blijkt het lot sterker zijn dan hijzelf, en sommige beproevingen in het leven worden hem niet gespaard.

The Beach (2000)

Bestemming van deze toepasselijk genaamde film is Maya Bay, op het eiland Kho Phi Phi in Thailand. Een van de mooiste exotische bestemmingen ter wereld. De begroeiing is weelderig, de rotsachtige baai kijkt uit over de kristalheldere smaragdgroene zee. De hele locatie is bovendien vrij van gemotoriseerd verkeer, wat het een zeer wilde kant geeft. Als pronkstuk is er Maya Bay, een absoluut prachtig wit zandstrand. Geen wonder dat regisseur Danny Boyle er verliefd op werd en de plek beroemd maakte met zijn prent ‘The Beach’.
 
Richard, een jonge Amerikaan en liefhebber van nieuwe sensaties, koos Azië als bestemming in de hoop daar intense en opwindende avonturen te beleven. In een door toeristen gemeden hotel in Bangkok ontmoet hij een Frans stel, Françoise en Etienne, die in de kamer naast hem verblijven. Aan de andere zijde woont de bizarre Daffy. Hij praat over een eiland, een zogenaamd paradijs, dat bijna niemand kent of kan bereiken. Richard besteedt er niet veel aandacht aan, maar vindt de volgende dag een kaart met instructies over het eiland. Hij wandelt meteen de kamer van Daffy binnen, maar treft hem dood aan.
 
Een film van Danny Boyle met Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Guillaume Canet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top