Wie kunnen we verwachten tijdens het eerste weekend van Werchter Parklife?

Zoals aangekondigd mogen festivalliefhebbers zich vanaf 1 juli opmaken voor de eerste festivals sinds het begin van de coronacrisis. Op Werchter Parklife mogen we ons verwachten aan een maand lang, vier dagen per week, coronaproof zingen en dansen op Vlaanderens meest geliefdkoosde festivalweide. De organisatoren konden voor het eerste weekend meteen een resem toppers strikken. Zo maken onder anderen Balthazar, Lil Kleine & Ronnie Flex en The Black Box Revelation zich op voor een spektakelshow met steengoeie muziek. Proximus Pickx overloopt de line-up samen met jou!
 

Balthazar

Begin dit jaar lanceerde band Balthazar hun nieuwste album ‘Sand’. Vijf jaar geleden gingen de bandleden even hun eigen weg om zich toe te leggen op soloprojecten, maar nu is de band helemaal terug van weggeweest. Hun nieuwste album kon zoals bij veel bands nog amper live gespeeld worden, maar daar komt op Werchter Parklife verandering in. Balthazar wil met 'Sand' blijven vernieuwen: "We hebben veel nieuwe dingen uitgeprobeerd die we nooit eerder hadden gedaan", vertelt Devoldere in het aankondigend persbericht voor 'Sand'. 
 
"We hebben bijvoorbeeld nooit zoveel drumsamples en basssynths gebruikt", klinkt het. Liefhebbers van een “soulvolle popplaat” kunnen zich verwachten aan muziek die “de nuances van liefde, verlies en het leven”. Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke toonden zich al meer dan eens succesvol en wonnen zelfs twee Mia’s, in de categorie beste alternative, en beste auteur/componist. De liveconcerten van de band zijn onberispelijk en monden telkens uit in een waar dansfeest. “Elke keer spelen we ons beste concert ooit”, zei de band twee jaar geleden.

Goose

Verscheidene media en recensies waren lovend over de drie uitverkochte optredens van Goose in februari 2013. Het was dan duidelijk dat de band uit Kortrijk, die in 2002 nog Humo’s Rock Rally had gewonnen, de eigen landsgrenzen stilaan aan het overschrijden was. Wanneer Goose op het podium komt, ontploft er een verschroeiende energie-bom. Met de Belgische elektrorockband weet je zeker dat het knallen wordt van begin tot einde. Pulserende beats, ondersteund door bas, drums en gitaren, en een 3D-lichtshow vormen telkens een harmonieus geheel.

Tin Fingers

Deze Antwerpse band lanceerde in 2017 een eerste album ‘No Hero’. Daarin werd duidelijk dat “dromerige songs en explosieve liveshows het handelsmerk van de Antwerpse band werden.” Dat is te lezen in de aankondiging van hun concert in de AB in Brussel van begin vorig jaar. Ook op de weide in Werchter kunnen we ons terug verwachten aan een ferm spektakel. 
 
Zonder twijfel zal de band in juli ook enkele van hun nieuwste nummers voor een eerste keer live brengen. Op 21 juni bracht Tin Fingers namelijk een nieuw album ‘Groovebox Memories’ uit. Volgens ‘livenation.be’ zijn ‘vintageklanken cruciaal voor de band. De alternatieve pop van Tin Fingers is volgens het management van de band “explosief maar intiem, somber maar romantisch, eigentijds maar nostalgisch, teder en schattig maar ook donker en dromerig. Wat ze maken is popmuziek met een hoek af.”
 

Lil Kleine

Moeten we hem nog voorstellen? De Nederlandse rapper Lil Kleine heeft er een beroerde periode opzitten - hij werd in Ibiza opgepakt en verdacht van partnergeweld - maar wil nu op een nieuw elan aan de zomer beginnen. In 2020 lanceerde hij namelijk zijn nieuwe album ‘Jongen Van De Straat’, waarmee hij een Spotify-record verbrak. In 24 uur tijd werd zijn plaat maar liefst 4,6 miljoen keer gestreamd. "Ik ben heel dankbaar voor iedereen die de tijd neemt om het album te luisteren en dat blijft doen. Het voelt goed om niet alleen terug te zijn in de charts, maar ook meteen records te breken met nieuwe muziek waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt en nu met de wereld heb mogen delen,” vertelde Kleine toen aan RTL Boulevard. De toeschouwers van Werchter Parklife zullen vast en zeker ook kunnen genieten van de klassiekers van Kleine zoals ‘Drank en Drugs’ en ‘Krantenwijk’. In zijn gekende stijl zal de Nederlandse rapper er wellicht opnieuw een waar feest van maken. 
 

Ronnie Flex & The Fam

Ronnie Flex en zijn kompanen hebben na een lange noodgedwongen coronapauze eindelijk terug een drukke zomer in het vooruitzicht. In augustus is hij met zijn liveband The Fam headliner van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten. Enkele weken eerder maakt ook Werchter Parklife zich op voor een spetterend optreden van de Nederlander. Ronnie Flex scoorde in totaal al met maar liefst 37 tracks en samenwerkingen in de Single Top 100. De zanger staat lang niet altijd alleen op het podium en dat zal ook in Werchter niet het geval zijn. Om er een ware spektakelshow van de maken. De Nederlandse hiphopscene kent de afgelopen veel succes. Het is nog niet duidelijk welke vrienden Ronnie Flex mee zal nemen naar ons land, maar zonder twijfel zal zijn optreden het dak van de spreekwoordelijke tent blazen.
 

Equal Idiots

Na al het hiphopgeweld mogen de festivalgangers zich ook verwachten aan een stevige portie rock. Vorig jaar mochten Equal Idiots al optreden op de ‘Werchter Zomerbar’ en ook dit jaar mogen Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs terugkeren naar de festivalweide. De band boekte sinds 2016 heel wat successen. Christiaensen en Bruurs wonnen toen De Nieuwe Lichting en ze haalden de finale van Humo's Rock Rally. Christiaensen mocht intussen ook bij Studio Brussel aan de slag, muziekliefhebbend Vlaanderen komt zijn stem dus zeker niet onbekend voor. Het jeugdige geweld van Equal Idiots toonde eerder al dat liveoptredens helemaal hun ding zijn. Volgens het ‘Gladiolen’-festival “sloopten de ‘Idiots’ hun main stage” met een stevig optreden. Werchter, u weze gewaarschuwd!
 

Black Box Revelation

Flashback naar 2006. Jan Paternoster en Dries Van Dijck, het Black Box Revelation-duo, namen toen deel aan Humo’s Rock Rally. De Belgische rockers zouden na The Hickey Underworld zich tevreden moeten stellen met een tweede plaats.
 
Maar dat deerden Paternoster en Van Dijck niet, die zoveel jaar later vast meubilair zijn geworden in de Belgische muziekwereld. Intussen zijn we vijf platen verder, met Tattooed Smiles (uitgebracht in het najaar van 2018, red.) als voorlopig sluitstuk. Tijdens de drie shows in de AB in 2019 speelde de band telkens de pannen van het dak. De honger naar een stevig liveoptreden is zonder twijfel ook bij Paternoster en co immens groot, dus ook voor Black Box Revelation zetten de festivalgangers zich maar beter schrap!

Werchter Parklife vindt plaats van donderdag 1 juli 2021 tot en met zondag 1 augustus 2021. Meer informatie vind je op de website van Rock Werchter.

Muziek

Bekijk alles
Top