Leer alles over tennis dankzij deze sportdocumentaires!

Sport |

Krijg je dankzij Wimbledon ook zin in een potje tennis? Maar wil je eerst nog je vaardigheden aanscherpen? Kijk dan snel naar deze documentaires over ‘s wereld beste tennissers en leer alles over hoe je je volgende tegenstander het vuur aan de schenen legt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Guillermo Villas: Settling The Score (2020)

Guillermo Villas was een voormalige Argentijnse toptennisser die in de jaren zeventig van de vorige eeuw de pannen van het dak speelde. Hij won maar liefst vier grandslamtoernooien en 62 ATP-titels in zijn carrière. Ondanks de vele prijzen was hij volgens de ATP nooit de nummer 1 van de wereld en dat klopte niet volgens de Argentijnse journalist Eduardo Puppo. Hij concludeerde dat de wereldwijde tennisbond een fout had gemaakt en dat Villas wel degelijk eventjes de beste ter wereld was, op basis van punten en gewonnen wedstrijden.

Ontdek ‘Guillermo Villas: Settling The Score’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 
 

Naomi Osaka (2021)

In 2018 wisten de filmbonzen van Netflix het al: die Naomi Osaka? Dat wordt een grote. Daarom pakten ze meteen de telefoon bij de hand en stuurden ze er prompt een cameraploeg naartoe. Onder leiding van regisseur Garrett Bradley filmde men vervolgens hoe het leven van de piepjonge Naomi Osaka volledig in het teken stond van het tennis. We zien in deze documentaire hoe de Japanse tennisster zich voorbereidt op de US Open van 2019 (die ze zou winnen) en de toen nog nakende Olympische Spelen van 2020.

Ontdek ‘Naomi Osaka’ vanaf 13 juli 2021 op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Strokes of Genius (2018)

Op zondag 6 juli 2008 stonden Roger Federer en Rafael Nadal voor de derde keer op rij tegenover elkaar in de finale van het prestigieuze Britse tennistoernooi Wimbledon. Federer werd toen de 'Koning van Wimbledon' genoemd omdat hij het toernooi al vijf keer op rij had gewonnen. De drie jaren daarvoor, in 2006, 2007 en 2008, had hij telkenmaal Rafael Nadal naar huis gespeeld. In 2008 had die er genoeg van. Nadal stond opnieuw in de finale tegenover Federer en speelde 4 uur en 48 minuten de pannen van het dak. De Spanjaard won en onttroonde Roger Federer als 'Koning van Wimbledon'.

Ontdek ‘Strokes of Genius’ op Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over dat toestel vind je hier terug.

 

The Immortals (2019)

‘The Immortals’ is een reeks documentaires opgedragen aan de grootste sporters aller tijden: Mohamed Ali, Michael Schumacher, Serena Williams ... Deze legendes uit de sportwereld hebben wereldwijd miljoenen mensen geïnspireerd en hebben altijd gestreefd om de beste ter wereld te worden. Net als Serena Williams, de jongere zus van Venus Williams, die nu tot één van de beste tennisspeelsters ooit wordt beschouwd.

‘The Immortals’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top