'Lingui, les ties sacrés', het aangrijpende verhaal van een toekomstige moeder in Tsjaad

Films |
Met de start van de 74e editie van het Filmfestival van Cannes tussen 6 en 17 juli maken we van de gelegenheid gebruik om een Proximus-coproductie aan je voor te stellen. We leggen je graag alles uit over ‘Lingui’, een film die samen met een hele resem andere producties mee zal strijden voor een Gouden Palm.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film vertelt het aangrijpende verhaal van Amina, een praktiserende moslima die met haar dochter Maria (15) in de buitenwijken van N'Djamena in Tsjaad woont. Amina verneemt dat Maria zwanger is en vindt dat haar dochter abortus moet plegen. Maar die ingreep lijkt moeilijk te worden, want volgens hun religie is de ingreep wettelijk en moreel gezien onmogelijk. Amina ziet al snel in dat ze de strijd om menselijkheid al op voorhand zal verliezen.
 
Een getalenteerde regisseur

De regisseur van de film, Mahamaet Saleh Haroun, tevens schrijver van het scenario, is in Tsjaad een lokale bekendheid. Hij wordt er beschouwd als de eerste volleerde, succesvolle Tsjadische regisseur. Hij is dan ook een vaste waarde op het filmfestival van Cannes. Zijn vorige film, 'Un homme qui crie', won in 2010 de juryprijs. Het jaar daarop zetelde hij samen met Robert de Niro in de jury van het prestigieuze filmconcours. In 2013 was zijn film  'Grigris' te zien in de officiële selectie, net als 'Hissein Habré, een Tsjadische tragedie in 2016. In die laatste film blikt hij terug op de moeilijke jaren van het land onder het regime van Hissein Habré, die president was van de Republiek Tsjaad van 1982 tot 1990. Mahamat Saleh Haroun is een toegewijde regisseur en zijn nieuwste film is daarvoor geen uitzondering. In de casting vinden we Achouackh Abakar Souleymane in de hoofdrol, evenals Rihane Khalil Alio en Youssouf Djaoro.
 
Deze coproductie van Proximus Pickx zal vanaf maart 2022 beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en wordt hierna ook uitgezonden op Pickx+. Wil je meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en vraag je je af hoe je als Proximus TV-klant andere exclusieve programma's kan bekijken? Lees hier meer!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top