Wie zit er achter de stemmen van 'Corgi'?

Vanaf nu kan je in de Proximus VOD Catalogus kijken naar 'Corgi', een animatiefilm die verwezenlijkt werd door twee Belgische regisseurs. Proximus Pickx kijkt naar de stemacteurs die regisseurs Ben Stassen en Vincent Kesteloot hebben ingeschakeld voor deze film.

De avonturen van Rex

In deze animatiefilm staat Engelands bekendste hondenras in de schijnwerpers. Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de favoriete corgi van de Britse koningin Elizabeth II. Nadat hij in het paleis mag intrekken, wordt hij al gauw de favoriete corgi van koningin Elizabeth II. Op een dag zorgt zijn onstuimige gedrag ervoor dat een officieel diner met de (voormalige) Amerikaanse president Donald Trump op een ramp uitloopt. Charlie, een andere koninklijke corgi, grijpt zijn kans en lokt Rex het paleis uit, waardoor hij op straat belandt. Daar krijgt hij te maken met de harde realiteit van het straatleven. Even later verneemt Rex dat hij het slachtoffer is geworden van bedrog door Charlie. Dankzij zijn nieuwe hondenvrienden zal hij er alles aan doen om zijn plek terug te krijgen.

Vlaamse rollen

De stem van corgi Rex wordt voor de Vlaamse versie ingesproken door niemand minder dan Jelle Cleymans. Op televisie brak hij door met 'Spring' in 2002, maar we kennen hem vooral van zijn rol als Jens De Belder in 'Thuis'. Cleymans heeft zich ook op het podium verdienstelijk gemaakt met glansrollen in de theatermusicals 'Daens', '14-18' en de succesvolle opvolger '40-45.
 
Voor de Antwerpse acteur is 'Corgi' niet zijn eerste stemmenrol, in 2005 mocht hij met de Amerikaanse animatiefilm 'Robots' zijn eerste grote film inspreken. Sindsdien heeft zijn carrière als stemacteur een hoge vlucht genomen, met kaskrakers als 'Charming' en 'Aladdin'. Rex' concurrent Charlie wordt vertolkt door Kobe Van Herwegen, onder meer bekend van zijn rol in 'Maja de Bij'. Het personage van Wanda wordt ingesproken door An Lemmens. Andere rollen worden ingevuld door Ivan Pecnik (Trump), Clara Cleymans (Melania) en Thomas Van Goethem (Jack).
 
‘Corgi’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

Top