Dit zijn de terugkerende elementen van alle films in de 'Transformers'-saga

Films | Proximus Pickx gaat terug in de tijd. In 2009 was er de release van de tweede ‘Transformer’-film, ‘Revenge of the Fallen’. Deze saga met tot op heden vijf films was de afgelopen jaren een bijzonder groot succes. Herbeleef de avonturen van de ‘Autobots’ en de ‘Decepticons’

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Transformers zijn niet echt geliefd

De Transformers bewezen meermaals dat ze de aarde veilig willen houden voor de mensheid, maar toch krijgen ze bijzonder veel kritiek. Zij zijn een doorn in het oog van de Amerikaanse geheime diensten. In verschillende films is de verhaallijn dezelfde: de mensheid wil dat ze de planeet verlaten. De Autobots waarschuwen hen echter voor het gevaar van de Decepticons. Ondanks het feit dat ze meermaals worden uitgespuwd door de mensheid, blijven ze de aarde redden. Dat versterkt de heroïsche kant van de robots.

De Transformers veranderen het verloop van de geschiedenis

In de 'Transformers'-saga worden grote historische momenten gebruikt als achtergrondverhalen. Vanaf de eerste film wordt er verwezen naar de verkenning van de planeet Mars met robots als bewijs van de nakende komst van de Decepticons op aarde. Later komen we erachter dat de Transformers achter de bouw van de piramides van Egypte, het uitsterven van de dinosaurussen en de maanmissie Apollo 11 zouden zitten.

De laatste 'Transformers'-film, 'The Last Knight', gaat zelfs zo ver dat ze beweren dat de aanwezigheid van de Transformers op aarde historisch is en altijd verborgen werd gehouden door een geheim genootschap, de Witwiccans. Zij zijn actief sinds de dagen van koning Arthur. Grote namen uit onze geschiedenis zouden er deel van hebben uitgemaakt, zoals Abraham Lincoln, Albert Einstein of Shakespeare.

Optimus Prime en Bumblebee

In de films is het een komen en gaan van personages. Dit is bijvoorbeeld het geval voor Sam Witwicky (Shia LaBeouf) of zelfs Mikaela Banes (Megan Fox). Er zijn echter ook enkele personages die niet verdwijnen en de rode draad doorheen de films zijn. Dit is het geval met de twee heroïsche Autobots, Optimus Prime en Bumblebee, die altijd aan alle gevaren zijn ontsnapt. Geen wonder als je weet dat dit grote lievelingen van de fans zijn! Optimus Prime is een ware leider, die er altijd in slaagt om zijn troepen naar de overwinning te leiden. Bumblebee is het tegenovergestelde en heeft een ‘menselijke’ persoonlijkheid.

Een positief beeld van het leger

In de eerste film van de 'Transformers' zet de openingsscène de toon. De actie vindt plaats op een Amerikaanse militaire basis. De soldaten zijn op zoek naar de Decepticon Scorponok. We begrijpen meteen dat het Amerikaanse leger een favoriete bondgenoot is van de Autobots, die strijdt tegen hun gemeenschappelijke vijanden. Wetshandhavers hebben over het algemeen een goed imago in de 'Transformers'-saga, als degenen die naast robots de vrede vertegenwoordigen.

De mensen zijn de echte helden

Hoewel de saga de naam 'Transformers' draagt, zijn het nog steeds de mensen die de echte helden van deze films zijn. Of het nu Sam Witwicky, Cade Yeager of Charlie Watson is, het hoofdpersoon zorgt vaak voor de beslissende tussenkomsten die de mensheid redden. Dit is een echte wens van de schrijvers, die wilden dat de kijkers zich echt met de personages konden identificeren. En hoewel de robots veel menselijkheid in zich hebben, was er een mens nodig om de boodschap over te brengen dat we allemaal helden zijn.

'Transformers 2: Revenge of the Fallen' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top