In groep F zijn alle ogen gericht op Portugal en Duitsland. De twee grootmachten kunnen zich geen nederlaag veroorloven. Anders dreigt het einde van het EK. In groep E moet Spanje nog zwaar aan de bak om in het toernooi te blijven.
In de 'Groep des Doods' neemt Portugal het op tegen Frankrijk. De Fransen moeten zich weinig zorgen maken na de 4 op 6. Met een punt zijn ze zeker van minstens een tweede plaats en bij een nederlaag lijken ze ook als één van de beste derdes door te kunnen gaan. Portugal heeft na de stevige nederlaag tegen Duitsland meer druk op de schouders liggen. Zij kunnen bij een nederlaag wel eens uit het toernooi gekegeld worden.

Ronaldo weer de redder?

Portugal hangt nog altijd heel erg af van topspeler Cristiano Ronaldo, die met drie goals en één assist alweer voortreffelijk presteert. CR7 hoopt Portugal weer naar de volgende ronde te loodsen. Vijf jaar geleden deed hij dat ook al in de laatste groepswedstrijd. Toen was hij bepalend tegen Hongarije. Herhaalt de geschiedenis zich? De andere topspelers moeten ook aan de bak. Het is aan jongens zoals Bernardo Silva en Bruno Fernandes, die tot op heden weinig potten braken, om op te staan. Zij stelden voorlopig teleur. Bij Frankrijk is dat het geval voor Karim Benzema. Hij scoorde nog niet één keer op dit EK.

Duitsland maakte veel indruk tegen Portugal en iedereen verwacht een vlotte zege tegen Hongarije. De Hongaren toonden zich echter al zeer weerbaar. Ze hielden Portugal tot laat in de match in bedwang, maar ze moesten finaal toch buigen. Tegen Frankrijk stuntte het zelfs door 1-1 te spelen. De Duitsers mogen hen dus niet onderschatten.

Spanje onder zware druk

In de andere groep moeten Spanje en Polen aan de bak. De twee hebben één punt en weten wat ze moeten doen: winnen. Spanje neemt het op tegen Slowakije, dat drie punten heeft. De Spanjaarden hebben moeite met het vinden van openingen én het afmaken van de kansen. Vooral Alvaro Morata en Gerard Moreno lieten al opgelegde kansen liggen. Zij moeten hun killerinstinct terugvinden, anders dreigt een vernedering voor Spanje.

Bij Polen spelen ze hun laatste troefkaart uit tegen Zweden. Robert Lewandowski scoorde een zeer knap kopbaldoelpunt tegen Spanje, en hield zijn land zo in de running voor een verlengd verblijf op het toernooi. Zweden begint dankzij een 4 op 6 zonder al te veel druk aan deze match. Zij kunnen hun favoriete spelletje spelen en rustig achterover leunen. Op de counter kunnen ze dan toeslaan en met de jonge aanvaller Alexander Isak hebben ze alvast een zeer gevaarlijk wapen in hun rangen. De spits laat voorlopig een zeer goede indruk achter op dit EK.

Volg de EK-wedstrijden op Eén via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Het programma voor woensdag 23 juni:
  • Slowakije - Spanje: vanaf 17u30 op Eén 
  • Zweden - Polen: vanaf 17u50 op Canvas
  • Duitsland - Hongarije: vanaf 20u50 op Ketnet
  • Portugal - Frankrijk: vanaf 20u40 op Eén