Welke teams zullen België en Nederland vergezellen in de achtste finales?

Sport | Groep A begon zondag aan de derde en laatste dag van de groepsfase op dit EK 2020. In poules B en C hebben de Belgen en Nederlanders hun tickets voor de volgende ronde al veilig gesteld. Wie zal ze volgen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor deze laatste groepswedstrijden biedt Euro 2020 ons vier duels per dag, waarbij de wedstrijden van elke groep tegelijkertijd worden gespeeld. Groep C begint maandag rond 18.00 uur met Noord-Macedonië versus Nederland en Oekraïne tegen Oostenrijk.
 
Dankzij hun succes in de eerste twee groepsduels tegen Oekraïne en Oostenrijk openden de Nederlanders al de deuren naar de achtste finales. Gezien de grote voorsprong heeft Oranje zich al verzekerd van de eerste plaats in zijn poule. Frank De Boer zal dus de luxe hebben om het op te nemen tegen een Noord-Macedonië dat al uit het toernooi ligt, maar dat zeker nog een ultieme poging zal onderneming om dit EK niet puntenloos te verlaten.
 
Oekraïne of Oostenrijk?
 
In de andere wedstrijd van Groep C, gespeeld in Boekarest, staat er véél meer op het spel in een duel tussen twee partijen die hun ticket voor de volgende ronde willen veiligstellen: Oekraïne en Oostenrijk. De twee landen hebben na twee speeldagen elk drie punten en staan er drie achter op Nederland. Na een nederlaag in hun openingswedstrijd tegen de Nederlanders, herpakte het Oekraïense elftal van AA Gent-speler Roman Yaremchuk zich met winst tegen Noord-Macedonië.
 
De Oostenrijkers onder leiding van David Alaba deden het tegenovergestelde. Maar Oostenrijk staat iets meer onder druk: ze zijn gedwongen om te winnen, willen ze de tweede plaats behalen. Een gelijkspel is genoeg voor Oekraïne, dat uiteraard evengoed op een overwinning hoopt. De verliezer kan zich eventueel wel nog kwalificeren, in de hoop bij de top vier als derde te eindigen.
 
Finland, Rusland of… Denemarken?
 
In groep B is het nog een beetje spannender dan C. Terwijl België, net als Nederland, zijn ticket voor de achtste finales al beet heeft, is het niet gegarandeerd dat ze als eerste te eindigen. Tegenstander Finland kan dus nog de eerste plaats veroveren als het morgen wint. Beide formaties zouden dan gekwalificeerd zijn. Een gelijkspel zou de Finnen in staat stellen om op zijn minst de derde plaats te pakken, wat nog steeds kan volstaan om door te gaan.
 
De andere groepswedstrijd wordt betwist tussen Rusland en Denemarken in Kopenhagen. Rusland, dat Finland versloeg op de tweede speeldag, kan winnen of gelijkspelen maar zal ook de andere groepswedstrijd in de gaten moeten houden. En een mirakelscenario is ook nog altijd mogelijk voor de Denen, die in dat geval de tweede plaats kunnen pakken. Om dat te doen, zullen ze Rusland moeten verslaan en intussen hopen dat België Finland verslaat. Maar veel zal ook afhangen van het doelpuntentotaal in beide wedstrijden...
 
Volg de EK-wedstrijden op Eén en Canvas via Sporza op Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx en ook Pickx Prono.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top