Stilaan maar zeker stellen de 1B-teams hun eerste aanwinsten voor waarmee ze willen knallen in het nieuwe seizoen. Opvallend genoeg hebben voorlopig alle nieuwkomers een buitenlands paspoort. Enkel bij Lierse Kempenzonen trekken ze (wederom) voluit de kaart van de Belgen.
Lierse Kempenzonen stelde de voorbije weken al twaalf nieuwe spelers voor. Daarvan hebben er 10 de Belgische nationaliteit, is er ééntje die Belgisch / Armeens is (Yagan) en is er één buitenlander (de Malagassiër Abdallah).

Bij de andere zeven teams werden er momenteel acht transfers officieel bekend gemaakt en bij alle acht ging het om spelers met een buitenlandse identiteitskaart.

Deinze haalde met Fuakala (Fransman), Bizimana (Rwandees) en Prychynenko (Oekraïense Duitser) drie buitenlanders naar het Burgemeester Van De Wielestadion. Bij Westerlo (Fofana - Gambiaan & Jensen - Deen) en Waasland-Beveren (Buus Jacobsen - Deen & Kablan* - Zwitser) staat de teller op twee en ook Lommel SK haalde met Tolinsson (Zweed) al versterking uit het buitenland.

Het volledige transferoverzicht vindt u HIER.

* Chris Kablan (zie foto) werd donderdagmiddag bij Waasland-Beveren voorgesteld als nieuwste aanwinst. Kablan is een 26-jarige Zwitser die als linksachter speelt en overkomt van FC Thun.