Sappige indiepop van Tin Fingers

Muziek | Er zit heel veel talent in de Belgische muziekwereld, maar sommigen ken je al beter dan anderen. Om al die muzikanten een spotlight te geven, selecteert Proximus Pickx telkens een artiest van de week. Deze keer is dat de Antwerpse band Tin Fingers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste keer dat een EP van Tin Fingers de oren van het grote publiek bereikte, was in 2017. Daarvoor was de band al vijf jaar actief, maar wisselden ze nog erg vaak van sound. Waar ze eerst nog veel folkinvloeden en psychedelische sferen uitstuurden met hun muziek, evolueerden de mannen uiteindelijk naar een originele indiepopsound. Hun eerste EP ‘No Hero’ was een werk van lange adem, maar dat was het helemaal waard. De muziek van Tin Fingers kan je omschrijven als indiepop met invloeden van de jaren tachtig, sappige synthesizers en een hoge coolfactor.
 
Tin Fingers bestaat uit de vrienden Felix, Quinten, Michaël, Simen en Marnix. Een bezetting die sinds de opstart van de band nog onveranderd is, wat je hoort aan de manier waarop de mannen op elkaar ingespeeld zijn. Felix, Marnix en Simen speelden zelfs voor Tin Fingers al samen in een bandje als kinderen.

‘Almost Never No Love’

Vanaf 2017 ging het hard voor de vrienden, want naast een succesvol EP, werden twee singles internationaal opgepikt. ‘Boy Boy’ en ‘Young Mother’ hadden succes ver buiten de Belgische landsgrenzen. Daarnaast stonden ze ook op het Belgisch showcasefestival We Are Open in Trix in Antwerpen. “We stonden al verschillende keren in Trix dus het was een echte thuismatch voor ons, we hebben daar een van onze beste shows ooit gegeven", vertelt Tin Fingers aan Het Laatste Nieuws.
 
In februari 2020, net voor de coronacrisis de cultuursector op slot deed, kwam Tin Fingers uit met een nieuw repertoire. Na een periode van twee jaar zonder optredens. “Je kan moeilijk jarenlang diezelfde zes nummers blijven spelen. Het voelde aan alsof we een coverband werden van onszelf en de speelvreugde verdween meer en meer", bekent Tin Fingers aan Het Laatste Nieuws. Hun album ‘Almost Never No Love’ kon nog net live gespeeld worden en is het verslag van de zoektocht naar een plek in een onvolmaakte wereld. Het is nu dus uitkijken naar een nieuw optreden, om live van de dromerige maar opwindende popnummers van Tin Fingers te kunnen genieten.
 


Beluister hier hun laatste single 'Happy Family': Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top