De Belg Davidp heeft deze woensdag bekendgemaakt dat er een einde is gekomen aan zijn avontuur bij het Valorant-team van de Britse organisatie EXCEL. De speler was sinds het ontstaan van het team kapitein en werd gezien als de sterke man achter het project, waar hij gevraagd werd om zelf een roster samen te stellen.

Het nieuws werd verspreid via Twitter door de speler en zijn voormalige organisatie: De Belg Davidp verlaat het Valorant-roster van EXCEL Esports. Hij maakte sinds het ontstaan deel uit van het project. Niet alleen droeg hij de verantwoordelijkheid van kapitein, hij werkte ook met de organisatie om het best mogelijke team samen te stellen.

Zoals hij zegt in een Twitlonger, kon het team om meerdere redenen haar potentieel niet waarmaken. Davidp en EXCEL besloten daarom om de samenwerking stop te zetten. De Belg maakt ook van de gelegenheid gebruik om de organisatie te bedanken voor de steun die hij kreeg in zijn tijd bij het team. Hij kondigde ook aan dat hij zo snel mogelijk terug aan het werk wil, in Europa of bij onze Amerikaanse vrienden.

Onze landgenoot draait dus op voor de wisselvallige resultaten van het team, maar hij is niet de enige. Ook de Fransman Morgan « B1GGY » Madour wordt naar de uitgang verwezen, waardoor Vincent « Happy » Schopenhauer als laatste Franstalige van het roster overblijft. Hij zal in de komende toernooien de rol van kapitein op zich nemen.

EXCEL rekent op nieuwe rekruten om het verlies van de twee spelers op te vangen: Ruben « RUBINO » Villarroel Brødreskift, voormalig lid van Heretics, en Muhammad « Moe40 » Hariff, die zich ontwikkelde in het roster van Fnatic.

Copyright afbeelding: EXCEL