Dit zijn de grootste zomerhits volgens Proximus Pickx

Muziek |
Hoera, de zomer is op komst! Zoals elk jaar kunnen we ook deze zomer kennismaken met een paar zonnige hits die ons naar de vakantie doen hunkeren. Proximus Pickx zocht enkele onvergetelijke zomerhits op die ongetwijfeld in je afspeellijst zullen staan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tourist LeMC en Meskerem Mees - Niemandsland

We sluiten dit overzicht af met een pareltje van eigen bodem. Voor de titeltrack van zijn nieuwste album 'Niemandsland' sloeg Tourist LeMC de handen in elkaar met Meskerem Mees. Het resultaat is een minimalistische zomerhit over het plukken van de dag. Bijzonder aan dit nummer is dat Meskerem Mees dit keer in het Nederlands zingt. Alleen al voor de breekbare stem van deze Gentse nachtegaal zouden we dit nummer aanvragen op de radio. 
 

Maneskin - I Wanna Be Your Slave

De grote winnaars van het Eurovisiesongfestival brengen een onvervalste rocksfeer naar de zomer. Na hun succes op het Europese liedjesfestival met hun Italiaanse nummer 'Zitti E Buoni', is de groep plots erg populair geworden. Dankzij dit succes komen eerdere nummers van Maneskin onder de aandacht, waaronder 'I Wanna Be Your Slave'. De titel is een hit op sociale netwerken, en we begrijpen waarom! 
 

Lorde - Solar Power

Omdat we deze zomer ook een beetje zachtheid nodig hebben, geeft Lorde ons de slowhit voor deze zomer! De gitaartonen en de meeslepende stem van de artiest laten je wegdromen tijdens zonnige momenten van ontspanning. Perfect voor een picknick, een roadtrip of een wandeling, waar je ook zin in hebt! De clip doet je echt verlangen naar de zomer, het strand en de talrijke feestjes die we hopelijk opnieuw mogen organiseren. Laten we ten slotte de titel van het nummer niet vergeten, een ware ode aan zonneschijn en verzoening.

Coldplay - Higher Power

De Britse rockband is een vaste waarde in de hitlijsten sinds 'Viva la Vida', een van hun grootste successen. Met 'Higher Power' lijkt het erop dat de rockband terugkeert naar de klanken van de jaren 80. Het nummer is ritmisch, vrolijk en positief, maar heeft ook iets futuristisch en buitenaards. Wie de videoclip van 'Higher Power' bekijkt zal overigens begrijpen waarom het nummer zo'n futuristische kant heeft. Dit nummer heeft alle kwaliteiten in zich om in de nabije toekomst een hit te worden!
 

Enrique Iglesias ft Anuel AA - Futbol y Rumba

Elke zomer verschijnt er wel een hit waar Spaanse teksten vermengd worden met een reggaetonmelodie. Na 'Despacito' van Luis Fonsi en 'Calma' van Pedro Capo is het de beurt aan Enrique Iglesias om onze zomer te kruiden! Zijn zoetgevooisde stem leent zich echt voor dit genre van liedjes, dat zowel ritmisch als ontspannend is. Iglesias werkt samen met Anuel AA, die het nummer een welkome latinoraptoets geeft. Je zal dit nummer ongetwijfeld meer dan eens in de ether en in de beste afspeellijsten van de zomer horen.
 

Bruno Mars - Leave The Door Open

Bruno Mars is meer dan ooit een ware soulkoning met zijn nummer 'Leave The Door Open'. Hiervoor werkte hij samen met Anderson .Paak om het superduo 'Silk Sonic' te creëren. Het moet gezegd dat de twee artiesten veel gemeen hebben, te beginnen met hun sterke stem en het juiste ritme van hun gedeelde muziekstijl. Deze hit is slechts het eerste nummer van het duo, want ze hebben een volledig album aangekondigd, 'An Evening with Silk Sonic'. Ondertussen garanderen we jou dat 'Leave The Door Open' een oorwurm zal worden tijdens de zomerse avonden.
 

Lil Nas X - Montero

De kans is groot dat je dit nummer al eerder hebt gehoord, of in ieder geval de controverse die het liedje veroorzaakte. In de zwoele videoclip voor 'Montero' gebruikt Lil Nas X verschillende bijbelse referenties die conservatieve christenen niet leuk vonden, van de tuin van Eden tot de duivelsknie in de hel, waar hij een pikante dans uitvoert. De scène wordt regelmatig gecensureerd, wat niets afdoet aan de kwaliteit van het nummer. Miljoenen views en plays later staat de titel trots bovenaan elke hitlijst sinds de release in maart. 'Montero' is bijzonder geschikt voor zomeravonden en zal zeker goed klinken op een feestje.
 

Bad Bunny ft Jay Cortez - Dakiti

Bad Bunny is een van de artiesten van dit moment, en wanneer hij samen met Jhay Cortez samenwerkt aan een reggaetonnummer, is het resultaat zonder meer verrassend. Het minste wat we kunnen zeggen is dat deze kruising tussen twee genres wonderbaarlijk werkt. Dit nummer zal zeker een zomerhit worden. Voor de Puerto Ricaanse zanger is dit niet zijn eerste samenwerking, eerder werkte hij al samen met grote namen zoals Dua Lipa, Drake of Cardi B. 
 

DJ Snake ft Selena Gomez - Selfish Love

Hier is nog een duo dat het helemaal heeft! DJ Snake en Selena Gomez ontmoeten elkaar in dit zwoele nummer, dat eveneens geïnspireerd is door reggaetonpopklanken. De saxofoonnoten voegen een bijzonder herkenbare toets toe aan deze hit. Selena Gomez zingt daar in het Spaans, zoals op haar recente EP 'Revelacion'. Die EP is eveneens een eerbetoon aan haar Mexicaanse wortels. Merk op dat het niet de eerste keer is dat de twee artiesten samenwerken, eerder hebben ze al de hitlijsten bestormd met de hit 'Taki Taki'.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top