Waasland-Beveren heeft een eerste nieuwkomer voorgesteld. De JPL-degradant maakte woensdagmiddag de transfer van Jacob Buus Jacobsen officieel bekend.
Buus Jacobsen is een 24-jarige rechterflankverdediger die overkomt van AC Horsens. De voormalige Deense jeugdinternational was sinds 2020 actief bij de eersteklasser nadat hij eerder ook nog uitkwam voor Odense en Frederica. Vorig seizoen speelde Buus Jacobsen 19 wedstrijden voor Horsens; tien daarvan startte hij in de basis.

Waasland-Beveren wordt het eerste buitenlandse avontuur voor de Deen. De Waaslanders gaven Buus Jacobsen een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een derde jaar.

"Ik keek heel erg uit naar deze kans en ik kan niet wachten om te starten", vertelt Buus Jacobsen op de officiële website van Waasland-Beveren. "Ik ben vereerd om deel uit te maken van het project, het is een geweldige kans om mezelf op een hoger niveau te testen. Ik wil groeien als speler in Beveren, maar ik wil ook groeien als team. We zullen onszelf pushen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ik ben een winnaar, dus ik wil veel wedstrijden winnen.”