De derde speeldag van de Belgian League, ons nationaal League of Legends-kampioenschap, was een avond vol twists en spanning! Daarom geven we je hier een volledige debriefing.

De Belgische League of Legends-amateurs zullen zich deze derde speeldag van de Belgian League nog lang herinneren. Hoewel er in onze nationale competitie meestal een duidelijk verschil is tussen de top-tier ploegen en die onderaan de tabel, was dat gisteravond zeker niet het geval. Team 7AM deed Sector One, leider van de competitie, trillen op hun benen.

De avond begon met een confrontatie tussen Starlan Gaming en ION SQUAD. Ondanks een gesloten early game, toonde de ION SQUAD-clan zich erg praktisch in de team fights. De spelers kwamen geduldig voor de dag en wachtten wijselijk op de hulp van de altijd scherpe support wewillfailer. De spelers van ION SQUAD lieten zowel individueel als in groep een indrukwekkende prestatie zien. Ze vernietigden de nexus met bijna 14 000 gold voorsprong op hun tegenstanders.


We kregen amper tijd om op adem te komen, want de tweede partij van de avond ging meteen daarna van start. Alle casters van de liga wezen op voorhand Sector One aan als grote favoriet. Maar Team 7AM betrad Summoner's Rift, klaar om hun ongelijk te bewijzen. Sector One toonde zich aanvankelijk dominant, maar Team 7AM liet zich niet zomaar doen. De hekkensluiters in de stand speelden reactief maar goed, en gebruikten de overmoed van Sector One om hen af te straffen. Desondanks liet de Fog of War de vossen toe om enkele doelstellingen in te nemen. Het resultaat? Een groot verschil in gold na 31 minuten spelen. De game kon alle kanten uit, maar eindigde in het voordeel van Sector One dankzij een ultieme teamfight.

Het sluitstuk van de avond, ION SQUAD tegen KRC Genk Esports, werd even spannend als de voorgaande matchen. De twee teams speelden geduldig. Misschien een beetje té... Pas na meer dan 10 minuten sloeg de Genkse formatie toe met de eerste kill. Toch bleef de partij gesloten tot de laatste minuten, wanneer KRC definitief de overhand nam dankzij een ontketende Numandiel met zijn Corki.

De uitdrukking "het beste voor het laatste bewaren" klonk Mikkel, de midlaner van KVM Esports, ongetwijfeld bekend in de oren. De speler leverde een uitzonderlijke prestatie met Akali, en twijfelde niet om confrontaties op te zoeken die door ieder zinnig mens vermeden zouden worden. Toch sloot hij de avond af met een KDA van 8/1/5 na een ongelooflijk spektakel.

Scoreboard :

Met die indrukwekkende prestatie kwam een einde aan de derde speeldag van de competitie. Zoals je ongetwijfeld zelf al vaststelde, zijn er geen grote bewegingen in het klassement gebeurd: Sector One zwaait er nog steeds de plak. Afspraak volgende week, op dezelfde tijd en plaats, voor de vierde competitiedag van de split!

Copyright afbeeldingen : META