Na maanden van discussie en onenigheid heeft de Pro League dan toch een akkoord bereikt over de toevoeging van beloftenteams in 1B en in 1e nationale.
Op de algemene vergadering van de Pro League bereikten de profclubs van ons land een princiepsakkoord over de toevoeging van beloftenteams op het tweede en derde voetbalniveau. "De leden gaven een mandaat aan het management voor de verdere uitwerking en de gesprekken met de amateurvleugels. De integratie van de U23 teams betekent een cruciale stap in de post-formatie en dus de opleiding van beloftevolle spelers in onze competities", klinkt het bij de Pro League.

Normaliter zullen vanaf het seizoen 2022-2023 (dus niet in het komende seizoen) vier beloftenteams toegevoegd worden aan 1B en acht beloftenteams aan 1e nationale. Welke teams dat dan zullen zijn en welke invulling zij zullen geven aan de reeks, zal later nog moeten blijken.

Naast de integratie van de U23-teams kwam er ook een akkoord over een verlenging van het huidige format in 1A voor het seizoen 2022-2023. Hierdoor zullen er na dit seizoen dus geen drie teams degraderen naar 1B.