Kopzorgen voor Spanje: wie vervangt Busquets tegen Zweden?

Voetbal | Spanje en Zweden beginnen met de nodige zorgen aan hun EK. Beide landen kregen in aanloop naar hun eerste groepswedstrijd af te rekenen met enkele problemen. De Spanjaarden zijn echter de grote favoriet. Proximus blikt ook vooruit naar de andere twee wedstrijden van maandag 15 juni: Polen-Slowakije en Schotland-Tsjechië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spanje zag Sergio Ramos niet topfit geraken en bondscoach Luis Enrique besliste om de 35-jarige centrale verdediger van Real Madrid thuis te laten. Een domper voor de Spanjaarden, maar de Zweden moesten ook een bittere pil slikken. Zlatan Ibrahimovic keerde op zijn 40ste terug in de nationale ploeg, maar hij liep een spierblessure op en daardoor miste hij alsnog het EK. De twee grote vedetten van beide landen moesten dus afhaken.

Corona

Alsof dat nog niet genoeg was, moest Spanje de afgelopen dagen ook nog afrekenen met een aantal coronagevallen. Sergio Busquets testte immers positief op corona, maar Luis Enrique besliste om hem toch mee te nemen naar het EK. De schrik zat er wel goed in bij de Spaanse selectie, want het is geen ideale voorbereiding op een EK. Diego Llorente testte op zijn beurt valspositief. Luis Enrique besliste meteen om een selectie apart klaar te houden. Zo werden zeventien spelers opgeroepen om stand-by te staan.

Spanje moet het dus zonder Busquets doen. Rodri is de grootste kanshebber om hem te vervangen. De 24-jarige middenvelder viel tegen Portugal al in voor Busquets en hij kende afgelopen seizoen een sterk jaar bij Manchester City. De ex-speler van Atlético Madrid zal tegen Zweden zo goed als zeker de vervanger worden van Busquets. Bij Spanje zijn ook veel ogen gericht op het jonge toptalent Pedri van FC Barcelona. Achteraan is het aan Aymeric Laporte om Ramos te vervangen. Hij naturaliseerde zich in mei tot Spanjaard en Luis Enrique haalde hem meteen bij de selectie. Frankrijk zat blijkbaar niet te wachten op de verdediger met Frans en Spaans bloed.

Uitkijken naar Lewandowski en Hamsik

In de andere wedstrijd van groep E nemen Polen en Slowakije het tegen elkaar op. De Polen zijn de favoriet voor deze partij, want met Robert Lewandowski beschikken ze over een spits van wereldformaat. Bij de Slowaken rekenen ze nog altijd op oude rot Marek Hamsik, die onlangs van Göteborg naar Trabzonspor overstapte. Polen wil dolgraag naar de volgende ronde gaan, van Slowakije wordt weinig verwacht. Zij wachten al sinds 15 november 2020 op een overwinning...

In groep D geven Schotland en Tsjechië elkaar partij. De Tsjechen lieten enkele maanden geleden nog een goede indruk achter tegen België. Het is een taaie brok en zij zouden wel eens kunnen verrassen op dit EK. Schotland is een beetje een onbekende. Er lopen heel wat spelers uit de Premier League rond in de kern, maar daar zijn ze geen smaakmakers. Schotland zal zoals altijd een stevig blok neerzetten, maar dat is ook de sterkte van Tsjechië. We zijn benieuwd wie het creatiefst voor de dag gaat komen.

Volg de EK-wedstrijden op Eén en Tipik via Pickx.be of via de Pickx-app. Beleef de wedstrijden nog intenser dankzij de interactieve ervaring van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top