Het Bondsparket heeft zich vrijdagmiddag uitgesproken over de zaak rond de vervalste Covidtests bij RFC Seraing. Binnen de club werden er tests verwisseld voor de bekermatch tegen Standard en de competitiematch tegen Lommel SK en de voetbalbond wilde uitpluizen hoe dit kon gebeuren en wie er precies verantwoordelijk was voor de fraude.
Bij RFC Seraing hadden ze - nadat de zaak publiekelijk bekend raakte - teammanager Peter Kerremans al aangeduid als verantwoordelijke waarna hij ook meteen ontslagen werd. Het Bondsparket lijkt de club nu te volgen in die redenering, want terwijl Seraing 'als club' niet langer in verdenking wordt gesteld, loopt het onderzoek tegen Kerremans nog wel verder. 

Hieronder vindt u de officiële mededeling van het Bondsparket.

Het Bondsparket heeft beslist om het lopende onderzoek naar mogelijke COVID-inbreuken door de club RFC Seraing in het kader van de wedstrijd van de Croky Cup RFC Seraing - R. Standard de Liège van 3 februari 2021 en de wedstrijd in de 1B Pro League RFC Seraing - Lommel SK van 6 februari 2021 te splitsen in twee luiken.

Het eerste luik van het onderzoek heeft betrekking op de club RFC Seraing en haar bestuursleden. Het Bondsparket heeft beslist om op basis van de huidige gekende elementen in het dossier geen vervolging in te stellen tegen de club RFC Seraing noch tegen haar bestuursleden. Dit luik is daarmee voorlopig afgerond.

Het tweede luik van het onderzoek heeft betrekking op mogelijke inbreuken van het Bondsreglement door individuele aangeslotenen van de club RFC Seraing. Dit onderzoek is nog lopende en bevindt zich in de eindfase.