Stoffel Vandoorne op zoek naar regelmaat in Formule E-Prix van Mexico

Sport | De pauze was lang in de Formule E, en na meer dan een maand rust, steekt de karavaan elektrische auto’s de grote plas over om neer te strijken in Puebla. Een nieuwe kans dient zich aan voor Stoffel Vandoorne om zijn schade in te halen in het pilotenklassement.

Op de magistrale GP van Monaco heeft regerend kampioen Antonio Felix da Costa een nieuwe titel toegevoegd aan zijn palmares, door in de straten van het prinsdom een gewaagd maar geslaagd inhaalmanoeuvre uit te voeren. Stoffel Vandoorne keek toe vanuit de stands: hij moest opgeven na een aanrijding.

Het was de tweede opeenvolgende opgave van de Belg, na die in de twee manche in Valencia. Onze landgenoot zal in Zuid-Amerika te allen koste willen vermijden om een derde keer uit de race te moeten stappen. Hij is zesde in het algemeen pilotenklassement, op slechts 14 punten van leider Robin Frijns. Een zege is goed voor 25 punten, dus niets is verloren.

De regelmaat ontbreekt

Dit seizoen blaast Stoffel Vandoorne warm en koud. Hij won de vierde manche in het kampioenschap in Rome, en reed er tevens de snelste ronde. Op datzelfde circuit pakte hij daags voordien de pole, maar tijdens de race moest hij opgeven na een aanrijding. Anders had hij het perfecte weekend beleefd. Die twee manches vatten het seizoen van Vandoorne samen: hoogtes en laagtes.

Twee weken later pakte hij de derde plaats in de eerste race in Valencia, nadat hij gestart was op de 24ste positie. Hij moest opgeven tijdens de tweede race. Vorig jaar reed de Mercedes-piloot een gelijkaardig parcours, maar dat weerhield hem er niet van om als vicewereldkampioen te eindigen, ver achter Antonio Da Costa. Met iets meer regelmaat, kan de piloot uit Kortrijk in de toekomst hopen op beter.

Verrassend parcours

Het Autodromo Miguel E. Abed, één van de beste circuits in Mexico en het tweede dat een FIA-erkenning kreeg in het land, wordt het strijdtoneel voor die dubbele ontmoeting. Maar het wordt lastig om zich optimaal voor te bereiden op de race.

Het tracé biedt meerdere koersmogelijkheden. De lus van de eerste race wordt pas kort voor de wedstrijd onthuld. De spanning zal dus hoog oplopen.

Volg de kwalificaties, gevolgd door eerste race, zaterdagavond 19 juni vanaf 22u30, alsook race 2 op zondag 20 juni vanaf 22u op Eurosport 1.