Na enkele weken van hevige strijd heeft PXL Esports zich geplaatst voor de grote mondiale finale van de Red Bull Campus Clutch, een studentencompetitie gespeeld op Valorant. Midden juli zullen de jonge Belgen Europa vertegenwoordigen tegen ploegen uit de hele wereld.

Het is een prachtig verhaal dat de leerlingen van de Hogeschool PXL de afgelopen weken hebben geschreven. De jonge Belgen, ingeschreven voor de Red Bull Campus Clutch, zijn erin geslaagd zich te kwalificeren voor de mondiale finale die op 17 en 18 juli in Barcelona zal doorgaan.

Ter herinnering, in de competitie werden verschillende teams tegen elkaar uitgespeeld tijdens verschillende nationale qualifiers, waarna de beste teams doorstootten naar een regionale finale. Elke winnaar van de verschillende regionale finales kwalificeerde zich dan weer voor een wereldfinale, gespeeld tijdens een offline evenement. De enige voorwaarde om deel te nemen? Een team vormen dat alleen bestaat uit studenten van dezelfde school of universiteit.

Het team beproefde voor het eerst zijn geluk in de eerste Belgische qualifier. Ondanks een zeer goede prestatie in de boom, ging PXL onderuit tegen het ULB-team. Maar de Hasseltse ploeg herpakte zich en veroverde tijdens de tweede qualifier haar ticket voor de nationale finale. In de laatste qualifiers voegden de teams van CEFUC (UCL Mons) en UCLL (UCLeuven/Luxemburg) zich bij de eerste twee. Het is uiteindelijk in een heruitgave van de eerste qualifier dat de spelers van PXL ESIPHEC (ULB) definitief uitschakelden om naar de Europese finales te vliegen.

Het PXL-team maakte vervolgens komaf met de vertegenwoordigende teams van Zwitserland en Oostenrijk om in de finale het Italiaanse team van Angry Titans Academy te treffen. De laatste confrontatie werd met 2-1 (13-9/10-13/13-3) gewonnen door de Belgen en die overwinning stuurt hen als vertegenwoordigers van Europa naar de wereldfinale van het toernooi! We onderstrepen de prestaties van speler Zenzor, die met zijn Raze de beste KDA van het toernooi liet optekenen, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Sharkyy. Natuurlijk kunnen we ook de uitstekende prestatie van Legend in de grote finale niet over het hoofd zien.

De studenten van PXL zullen alles geven om de grote finale van het evenement te winnen, die zoals eerder geschreven op 18 en 19 juli in Barcelona zal plaatsvinden. Geen ruimte voor fouten hier, want de volledige prijzenpot van 20.000 euro zal rechtstreeks in de spaarpot van de winnaar belanden.

Copyright afbeelding: PXL Esports